CHP’nin Kırklareli Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İlçe Seçim Kurulu’nun Kırklareli Merkez'deki oyların yeniden sayılması talebini reddetmesini sert bir dille eleştirdi. Kesimoğlu, yaptığı açıklamada, Üsküp Beldesi'nde CHP’nin kazanması üzerine AK Parti tarafından aynı gerekçeyle yapılan itirazın kabul edilirken, Kırklareli Merkez'de aynı itirazın reddedilmesini adaletsizlik olarak nitelendirdi.

Kesimoğlu, Kırklareli’nde geçersiz oy sayısının yüksek olduğunu ve aradaki farkın sadece 403 olduğunu ifade etti. Bu durumda seçim sonuçlarının yeniden sayılması talebinin kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Kesimoğlu, İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararı Kırklareli İl Seçim Kurulu'na taşıyacaklarını ve sonrasında Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracaklarını belirtti.

Kesimoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’İnanılmaz ama gerçek: İlçe Seçim Kurulu, Kırklareli Merkez'de oyların yeniden sayılması talebimizi reddediyor. Ama ayni kurul, Üsküp Beldesini yani CHP'nin kazandığı seçim çevresine aynı gerekçeyle itiraz eden Ak Parti'yi kabul ediyor. Üsküp yeniden sayılacak, Kırklareli ise RED!

MHP Heyeti Kırklareli’nde MHP Heyeti Kırklareli’nde

Bu eşitsizlik ve adaletsizlik aynı şekilde İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşanıyor. Geçersiz oyların, aradaki farkın kat kat üzerinde olması gerekçesiyle GOP'ta sayım yenileniyor, İl Seçim Kurulu kabul ediyor, YSK kabul ediyor fakat aynı hakkı biz CHP olarak Kırklareli'nde alamıyoruz!

Aradaki fark:403

Geçersiz Oy Sayısı: 1.924

İlçe Seçim Kurulu'nun 6'ya 1 aldığı oyların yeniden sayılmaması kararına biz CHP olarak bir üst kuru olan Kırklareli İl Seçim Kurulu'nda itiraz edeceğiz. Oradan da reddolursa YSK'ya taşıyacağız. Kırklareli halkının iradesi gölgelenemez!’’

Haber: H.  Murat Taner