Çölyak Haftası Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi Çölyak Haftası Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kaliteli sağlık hizmeti sunma misyonu doğrultusunda yoğun bakım hemşirelerinin bilgi ve yeteneklerini güncellemek amacıyla resertifikasyon sınavı düzenledi. Hastanenin yoğun bakım birimlerinde görev yapan hemşireler, bu sınava katılarak sertifikalarını yenileme fırsatı buldular.

Sınava, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde görev yapan 3 hemşire ile Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 7 hemşire olmak üzere toplamda 10 hemşire katıldı. Düzenlenen resertifikasyon sınavında başarılı olan hemşirelerin sertifika geçerlilik sürelerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından 5 yıl süre ile uzatılacağı belirtildi.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Yoğun Bakım Hemşireliği Resertifikasyon sınavı düzenlendi. Hastanemizde yoğun bakım hemşireliği resertifikasyon (yenileme) sınavı düzenlendi. Sınava Lüleburgaz Devlet Hastanesinde görev yapan 3 hemşire ile Hastanemizde görev yapan 7 hemşire olmak üzere toplam 10 hemşire katılım sağlamıştır. Düzenlenen resertifikasyon sınavı ile birlikte başarılı olan hemşirelerin sertifika geçerlilik süreleri bakanlıkça 5 yıl süre ile uzatılacaktır.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay