Otizm ile ilgili doğru bilinen yanlışlar: “Bugün, Van Gogh ve Mozart’ın otizmli olduğu konuşuluyor” Otizm ile ilgili doğru bilinen yanlışlar: “Bugün, Van Gogh ve Mozart’ın otizmli olduğu konuşuluyor”

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, prematüre bebeklerde görülen önemli bir göz hastalığını tespit etmek ve tedavi etmek amacıyla yeni bir hizmeti başlattı. Hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde, Yenidoğan Uzmanı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı tarafından yüksek risk altındaki bebeklerin göz sağlığına yönelik önemli bir adım atıldı. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Erol liderliğinde gerçekleştirilen ilk Retinopati (ROP) taramaları ve gerektiğinde tedavi uygulamaları artık hastanemizde yapılmaktadır.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hastanemizde ilk defa Prematüre Retinopatisi (ROP) tarama muayenesine başlandı. Hastanemizde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde, Yenidoğan uzmanı ve Çocuk Hastalıkları uzmanı tarafından yüksek riskli olduğu değerlendirilen yenidoğanların Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif EROL tarafından İLK DEFA ROP taramaları ve gerektiği takdirde tedavi uygulamaları başlamıştır. Prematüre doğan ve göz taraması gerektiren tüm bebekler, doğum sonrası 4-6. haftadan başlayarak retina taramaları gereken sıklıkta yapılıp tamamlandıktan sonra 1. yaştan itibaren 5 yaşına kadar yıllık düzenli takipleri de ROP polikliniğimizde yapılacaktır.”

Haber: Hacı Murat Taner