Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Üreme ve Cinsel Sağlık Modül Eğitimleri kapsamında yeni bir eğitim sürecinin başlatıldığını açıkladı. İl Sağlık Müdürü Cerit, il genelindeki birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin programa katıldığını belirtti.
İl Sağlık Müdürü Cerit, başlatılan eğitimlerde “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar” konusunun ele alındığını ifade ederek, sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasının hedeflendiğini vurguladı. Eğitimlerin, hem bireysel hem de toplumsal sağlık açısından önemli kazanımlar sağlayacağı kaydedildi.
Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerinin planlı ve kesintisiz şekilde sürdürüleceğini belirten İl Sağlık Müdürü Cerit, sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitimlerin devam edeceğini ifade etti.




