Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Genç Sağlık Sen Kırklareli Şubesi üyeleri, Çanakkale'yi ziyaret ederek şehitlerimizi anma ve ruhlarına saygı etme amacıyla bir araya geldi. Genç Sağlık Sen İl Başkanı Murat Yıldız, yaptığı basın açıklamasında, Kırklareli'nde sağlık alanında faaliyet gösteren üyelerinin hak ve özgürlüklerini korumak adına sendikanın teşkilatlanmaya başladığını belirtti.

Yıldız, sendikanın Türkiye genelinde 70 bin üye sayısına ulaştığını ve Kırklareli'nde de oluşumlarının devam ettiğini ifade etti. Sendikanın maddi, manevi ve diğer hakların kazanılması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yıldız, Kırklareli'deki üyeleriyle birlikte anma etkinliği düzenleyerek Çanakkale Zaferi'nin maneviyatını yaşamak istediklerini dile getirdi.

İl Başkanı Yıldız, yaptığı açıklamada, ‘’Kırklareli’nde sağlık alanında çalışma sergileyen üyelerinin hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla Genç Sağlık Sendikası teşkilatlanmaya başladı.

Şube yolunda hızla ilerlemeye devam ediyoruz.

Türkiye genelinde 70 bin üye sayısına ulaşan ve Kırklareli’nde de oluşumlarına başlayan Genç Sağlık Sendikası, üye kayıtları başta olmak üzere diğer alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Maddi, manevi ve diğer hakların kazanılması amacıyla sayılarını giderek artıran Genç Sağlık Sendikası, Kırklareli’nde oluşumlarını sürdürüyor.

Yıldız sağlık çalışanlarının yoğun çalışmaları iş stresinden bir gün dahi olsa uzaklaştırarak böyle anlamlı bir zamanda Çanakkale zaferini anma etkinliğiyle üyelerimizi bir araya getirip Çanakkale Şehitlerinin “maneviyatı” ile buluşturduk.

Gezimize Gelibolu Yarımadası’ndan iki araç ve iki rehberle başladık. Namazgah Tabyaları ve Seyit Onbaşı Heykeli, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Morto Koyu, Kabatepe, Musaltepe, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ‘nı gezdik.

Üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirilen geziden tüm üyelerimiz memnuniyetlerini dile getirmiştir.

Yıldız her alanda hak arayışımız devam edeceği gibi, sosyal aktivelerimiz de hız kesmeden devam edecekti’’ ifadelerini kullandı.

Haber: Arzu Dursun Atay