Kristal-İş Sendikası ile Cam İşverenleri Sendikası arasında yürütülen 28. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Görüşmelerin 7. oturumu, Şişecam’ın Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi ve taraflar arasında anlaşma sağlandı.

Yapılan oturumda kalan maddeler üzerinde müzakereler sürdü ve bu maddeler üzerinde mutabakata varılarak, teklif taslağı bütününde yer alan tüm maddeler üzerinde anlaşma sağlandı. İmzalanan sözleşme ile üyelerin refahını arttıracak ücret ve sosyal hak kazanımları elde edildi.

Sözleşmenin yürürlük süresi 2 yıl olarak belirlendi ve 6’şar aylık dönemler halinde bağlandı. İşçilere %111 ile %237.5 arasında değişen zam oranları ve sosyal haklar sağlandı.

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Genel Başkan Yardımcısı Selim Çallı, Trakya Şube Başkanı Mehmet Özmüş ve Şube Yönetimi, Trakya Şubesine Bağlı Kırklareli Cam Sanayii Paşabahçe Fabrikası,Trakya Cam Sanayii Düzcam Fabrikası ve Şişecam Otomotiv Fabrikası çalışanı üyelerini işyerlerinde ziyaret ederek bağlanan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Okul Aile Birliği Kermesi Düzenlendi Okul Aile Birliği Kermesi Düzenlendi

Sendika yetkilileri, fabrika çalışanlarının iş yerinde gerçekleştirdikleri ziyareti coşkuyla karşıladılar. Çalışanlar, sendika temsilcilerini büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılayarak, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyaret sırasında Kristal-İş Sendikası yetkilileri, Şişecam Otomotiv fabrikası çalışanlarına bağlanan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca, sözleşmenin işçilerin refahını arttıracak ücret ve sosyal hak kazanımlarını içerdiğini vurguladılar.

Fabrika çalışanları, sendika yetkililerine işbirliği ve katkıları için teşekkür ederek, yapılan ziyaretin işçi-şirket ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağladığını ifade ettiler.

Haber: Hacı Murat Taner