Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, tarih kokan bir lezzeti gün yüzüne çıkararak, geleneksel Türk mutfağının önemli bir parçası olan Herise'yi tanıttı. 17. Yüzyıl Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan bu eşsiz lezzet, Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti teması altında araştırılan ve günümüze kadar ulaşan nadir tatlar arasında yer alıyor. Herise, Osmanlı mutfağının zengin mirasından günümüze taşınan ve günümüzde Tekirdağ'ın geleneksel mutfağında sıkça rastlanan bir lezzet olarak biliniyor. 16. ve 17. yüzyıllarda adını duyuran bu yemeğin tarifi, basılı ilk yemek kitabı olan Melceü’t-Tabbâhîn'de de yer alıyor.
Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, ‘’17. Yüzyıl Osmanlı Dönemi'nden Günümüze Ulaşan Bir Lezzet: Herise…
Sultanlar Yolunda Osmanlı Medeniyeti tema konumuz kapsamında araştırmakta olduğumuz 16. ve 17. yüzyıl içerisinde adını duyuran, lezzeti ile kendini bugünlere taşıyan Herise, Osmanlı mutfağında bulunan bir çeşit keşkek olarak bilinmektedir. Günümüzde koordineli çalıştığımız iller arasında yer alan Tekirdağ’ın geleneksel mutfağında bulunan Herise’nin tarifi, basılı ilk yemek kitabı olan Melceü’t-Tabbâhîn’de de yer almaktadır. Farklı versiyonları ile de karşımıza çıkan Herise yemeğini sipariş vermek isterseniz Enstitümüz ile iletişime geçebilirsiniz. Hafta içi her gün 8.30/17.30 saatlerinde kurumumuzu ziyaret edebilirsiniz.’’ ifadelerine yer verildi.
Haber: H. Murat Taner





