Kırklareli'nde Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Eğitimi Kırklareli'nde Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Eğitimi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2022/02 sayılı Kamu Sağlık Tesislerinin Tıbbi Cihazlarla İlgi Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Genelgesi çerçevesinde önemli bir adım attı. 30 Mayıs 2024 tarihinde, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Nilgün Sema Çomaklı başkanlığında, Pınarhisar Devlet Hastanesi yöneticilerinin katılımıyla bir İl Tıbbi Cihaz Alımları Planlama ve İhtiyaç Tespit Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Bu toplantıda, Pınarhisar Devlet Hastanesi'nin tıbbi cihaz talepleri değerlendirildi ve planlama yapıldı. Sağlık tesislerinin ihtiyaçlarına yönelik alınacak olan cihazların belirlenmesi ve temini için yapılan bu toplantının, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2022/02 sayılı Kamu Sağlık Tesislerinin Tıbbi Cihazlarla İlgi Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Genelgesine istinaden; 30 Mayıs 2024 tarihinde Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Nilgün Sema Çomaklı Başkanlığında, Pınarhisar Devlet Hastanesi yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen İl Tıbbi Cihaz Alımları Planlama ve İhtiyaç Tespit Komisyonu toplantısında anılan sağlık tesisinin demirbaş talepleri değerlendirilmiştir.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner