Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Ilık, mesajında çiftçilerin ülkenin kalkınmasında, ekonomisinin büyümesinde ve sofralarımıza ulaşan ürünlerin üretiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Çiftçilerin alın teri dökerek, gece gündüz demeden toprağını işlediğini ve üretmeye devam ettiğini belirten Ilık, çiftçilerin her türlü zorluğa rağmen fedakarca emek verdiklerini ifade etti. Her yıl 14 Mayıs gününün "Dünya Çiftçiler Günü" olarak kutlandığını hatırlatan Ilık, bu günün tarım ve hayvancılık sektöründeki çiftçilerin önemine vurgu yapmak için önemli olduğunu dile getirdi.

Çiftçilerin üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürünlerin pazarlara ulaştırılması gibi konularda büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Ilık, tarım ve hayvancılığın kalkınmasında çiftçilerin katkısının büyük olduğunu vurguladı.

Müdür Özbaş, Cenaze Törenine Katıldı Müdür Özbaş, Cenaze Törenine Katıldı

Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ilık; “Çiftçilerimiz; ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında gelmektedir. Birçok kalemde ürünü üreterek, ülkesini doyurmak için gece gündüz demeden çalışıp ekonomiye kısaca hayata önemli katkıda bulunmaktadır. Her türlü zorluğa karşı fedakârca toprağını işlemeye, emek vermeye ve üretmeye devam etmektedir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de dahil olduğu, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluşu olan 14 Mayıs 1946 tarihinin ardından, her yıl 14 Mayıs günü “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanıyor. Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan vefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında büyük bir öneme sahiptir.

Tarımsal üretimin her kademesinde, her türlü zorluğa rağmen alın teri ve emeği ile en güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için fedakârca çaba harcayan tüm çiftçilerimizin “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü”nü kutlar; bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmeleri temenni eder, aile bireyleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler dilerim” dedi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner