Önceki dönem Karahalil Belediye Başkanı ve CHP Karahalil Belediye Başkan Adayı Aykut Yakut, seçim sonrası başa baş geçen bir seçimde hukuksal hakkını kullanarak İlçe Seçim Kurulu'na sandıkların bir kez daha sayılması yönünde itirazda bulunduklarını açıkladı. Ancak İlçe Seçim Kurulu'nun bu talebi reddettiğini ve sayımın gerçekleşmediğini belirtti.

 Yakut, bu kez İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını ancak buradan da olumsuz yanıt aldıklarını dile getirdi. En son olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduklarını ifade eden Yakut, amacının kimseyi galibiyetini gölgelemek olmadığını, ancak bir kez olsun sayımın yapılmasını istemenin en doğal hakları olduğunu vurguladı. Yakut, YSK'nın kararı beklenirken, yarın yapılacak olan mazbata törenine katılmayacağını belirtti. Adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayan Yakut, YSK'nın kararına göre devir teslim törenine katılacağını ifade etti.

 Yakut açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Eş,Dost ve Sevdiklerim; Seçim sonrasında başa baş geçen bir seçimde hukuksal hakkımızı kullanıp İlçe Seçim Kuruluna sandıkların bir kez daha sayılması yönünde itiraz dilekçemizi verdik.İlçe seçim kurulu bunu reddetti,saydırmadı.Bu kez İl Seçim Kuruluna başvurduk maalesef orası da sayım isteğimizi reddetti.En son makam olan Yüksek Seçim Kuruluna başvurduk.Amacımız kimsenin galibiyetini gölgelemek değildir.Ama bir kez olsun sayılmasını istemek en doğal hakkımızdı.YSK da itirazımız sürerken yarın mazbataların verilmesi hukuksal açıdan ne kadar yasaya uygundur bilemiyorum.Devir teslim törenine kendime olan inancımdan dolayı katılmayacağım.YSK kararı sonrasında bu devir teslim gerçekleşmiş olsaydı katılacaktım. Adalet bir gün herkese lazım olur…”

Karasu, Lüleburgaz’da Muhtarlarla Buluştu Karasu, Lüleburgaz’da Muhtarlarla Buluştu

Haber: Arzu Dursun Atay