Etkili ve vurucu yazılar yazmak veya tam olarak ifade edilmek istenen konuyu net bir şekilde yazıya dökebilmek için, öncelikle iyi bir okuyucu olmak ve gözlemci olmak gerekmektedir. Gözlem özellikle etkili yazı yazmanın anahtarlarından birini oluşturur. Yazı yazmak için okumak veya gözlemlemek ve gözlemlenenleri kelimelere dökmek gerekir. Tabi ki, peşi sıra sıralanmış ve çok çok yazılmış kelimeler değildir, etkili yazı yazmak.

Spor camiasının içinde olan bu işin yükünü çeken her kimse. Yazı yazmak için illa o ortamı kurmasına, ne yazmak için düşünmesine gerek yoktur. Çünkü her hafta bir maçta mutlaka değişik olaylar gelişir. Görür ve öğrenir. Bizim camiada herkes birer yazardır da aslında. Bilse de bilmese de... Göz boyamak için ya da kendini aklamak içinde olsa yazan çizen çoktur... Kimi başarısını, kimi o haftaki hakemi ve kimi de takımına camiasına yardım edeni yazar.

Genelde bu Sosyal medya paylaşımları olur tabi ki de kimse kalkıp kapıda duygularını, yaşadıklarını yazıp onu cilt haline getirmez. Şairlik yapmaz bizim spor camiası. Ama yine de yazar. Kendine özgü terimleriyle, kendi kelime dağarcığıyla. Emektardır çoğu. Çoğu bu Amatör yöneticiliği yalayıp yutmuştur. Kimi de yeni başlayıp dikkat çekme peşindedir. Sosyal medya bu konuda zararlı mı? faydalı mı? Hala karar veremedim. Eleştiriyi de okuyoruz, tebriki de...

Sonuna geldik bu sezonun. Sakatlıklar, kavgalar, hakeme bağırmalar, kırmızı kartlar, gol sevinçleri, galibiyetler, düşmeler, kalmalar, şampiyonluklar ve kupalar derken bitiyor bu sezon.

Süper Amatör A ve B grubu birincileri Lüleburgaz 8 kasımda karşılaştı. Kavaklıspor ve Adaspor... Kavaklı maç sonunda Bal'dan Gelecek Lüleburgazspor ile Play-out oynamaya hak kazandı. Tebrik ediyoruz Kavaklı’yı...

1.Amatörde play-off oynayacak ve gruplarını 1.sırada bitiren takımlar da belli oldu. Pınarhisarspor, Küçükyaylaspor Lüleburgaz atletik ve Hürriyetspor.

Bu takımlar arsında kura çekimi olacak 4 takımın üçü süper amatör lige yükselecek. 4 takım birbiri ile eşleşecek 2 maç olacak. Kazananlar Süper amatöre çıkacak.

Kaybedenler ise son bir play-off açı daha oynayacak. Burada kazanan da süper amatör lige çıkacak. Yani 4 takımdan biri seneye 1.Amatörde devam edecek, acaba hangisi?

Bunun cevabını oynanacak play-off maçları sonucu alacağız. Hepsine başarılar. Ligler bitti. Bu Play-off maçları ile ayrı bir heyecan yaşayacağız.

Kavaklıspor-Lüleburgazspor maçı da herkes açısından önem arz ediyor. Lüleburgazspor kazanırsa kendi ligi Bal liginde yoluna devam edecek.

Kavaklıspor kazanırsa ise Lüleburgazspor Süper Amatör lige düşecek, Kavaklıspor Bal ligine yükselmiş olacak.

Merakla bekliyoruz.

Tüm müsabakalar dostluk içinde Fair-play'in gerekliliği çerçevesinde gerçekleşsin.

Sakatlık, kaza bela olmadan tamamlansın tüm maçlar.