Lüleburgaz'da, Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü programı, özel bir etkinlikle kutlandı. Programa, kurum amirleri, öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

BİR DÜNYA LİDERİ ÖLECEK DEDİ; MİCHAELA ASTRO YİNE YANILMADI BİR DÜNYA LİDERİ ÖLECEK DEDİ; MİCHAELA ASTRO YİNE YANILMADI

Etkinlik, otizm farkındalığını artırmak ve toplumda bu konuda duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlendi. Programın başlangıcında, öğrencilerin hazırladığı otizm temalı resim sergisi ziyaretçilerle buluştu. Ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

02122247 Whatsappimage20240402At11.36.50Am1

Konuşmanın ardından, müzikal gösteriler ve veli konuşmalarıyla devam eden program, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Dans gösterileri, şiirler ve atölye etkinlikleriyle renklenen etkinlikler, öğrencilerin yeteneklerini sergileme fırsatı da sundu.

Programın sonunda konuşan Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün önemine vurgu yaparak, toplumsal farkındalığın artırılmasını ve otizmli bireylere destek olunmasını temenni etti. Etkinliklerin, otizme karşı toplumsal duyarlılığın artırılmasına büyük katkı sağladığı belirtildi.

Haber: Arzu Dursun Atay