Amsterdam Üniversitesi'ndeki Filistin gösterisine müdahale: 125 gözaltı Amsterdam Üniversitesi'ndeki Filistin gösterisine müdahale: 125 gözaltı


Gazze Şeridi'nde İsrail’in bombardımanları altında hayata tutunmaya çalışan Filistinli çocuklar, dini eğitimlerine ara vermeden devam ediyor. Deir el-Balah kentinde yer alan Şuheda el-Aksa Hastanesi'nin çevresindeki kampta çocuklara hafızlık eğitimi veriliyor. Kız ve erkek çocuklar farklı çadırlarda gönüllü hocalardan Kur'an-ı Kerim dersi alıyor.
Filistinli 12 yaşındaki Menna Nasr yaptığı açıklamada, çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenmek ve ezberlemek için oluşturulan merkeze geldiklerini söyledi. “Savaşa, ölüme, yıkıma ve evlerimizi terk etmek zorunda kalmamıza rağmen Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek istiyoruz” ifadesini kullanan Menna, savaş nedeniyle cami ve okulların yıkıldığını havaların çok sıcak olmasına aldırış etmeden Kur'an-ı Kerim’i ezberlemek için çadıra geldiklerini söyledi. Menna, 75 kız öğrenciyle birlikte eğitim aldıklarını belirtti.
Çocukların eğitim veren Nour Naji ise yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa Şehitleri Kur'an-ı Kerim Ezberleme Merkezi adını alan bu merkez, İsrail’in camilere ve eğitim merkezlerine zarar vermesinin ardından çocukların Kur'an-ı Kerim ezberlemesine yardımcı olmak oluşturuldu" dedi. Şu anda 50 erkek öğrenciye eğitim verildiğini ifade eden Naji, çocukların günde 2 saat ders aldığını söyledi.

A W185120 02