Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinlikler, Millet Bahçesi'nde gerçekleşti. Bu özel günde çocuklar, renkli etkinliklerle keyifli zamanlar geçirdi.

Kızılay’dan Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Destek Kızılay’dan Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Destek

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, etkinliği ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Bulut, burada yaptığı konuşmada barış ve huzurun önemine vurgu yaparak, bu değerlerin olmadığı bir ortamda kutlamaların anlamsız olduğunu belirtti. Özellikle Ortadoğu'daki çatışma ve huzursuzlukları örnek gösteren Bulut, Türkiye'nin barış ve huzur içinde yaşayan bir ülke olduğunu ve bu değerleri gelecek nesillere miras bırakacaklarını ifade etti.  Bulut, "Örneğin bugün Ortadoğu'da barış da yok, huzur da. Böyle bir günün kutlanması, böyle bir etkinliğin yapılması mümkün değil. Bizler bugün barış ve huzur içinde olan bir ülkede yaşıyoruz. Gelecekte de, çocuklarımıza bunu miras bırakacağız" dedi.

Başkan Bulut, çocukların mutlaka yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini vurgulayarak, bu sayede hem özgüvenlerinin gelişeceğini hem de dünya genelinde farklı yerlerde yeteneklerini sergileyebileceklerini söyledi. Yabancı dil bilmenin, gençlerin küresel dünyada rekabet edebilirliğini artırdığını da belirtti.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 18.20.51

Etkinlik boyunca çocuklar çeşitli oyunlar oynayıp eğlenceli zamanlar geçirirken, Avrupa Günü'nün önemi üzerine bilgilendirici etkinlikler düzenlendi. Program, çocukların hem eğlenip hem de öğrenmelerini sağlayarak keyifli bir gün geçirmelerini sağladı.

Kırklareli halkı ve çocuklar, Avrupa Günü kutlamalarıyla barış, huzur ve kültürel çeşitliliğin önemini bir kez daha hatırlayarak, geleceğe umutla bakma fırsatı buldu. Bu tür etkinliklerin, toplumda dayanışma ve birlik duygusunu güçlendirdiği ve gençlerin küresel dünyaya daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı olduğu da gözlemlendi. 

Haber: H. Murat Taner