Denetim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı Denetim Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Babaeski İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. F. Banu İşler'in liderliğinde ’Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) konusunda farkındalık oluşturma çabalarını sürdürüyor. Müdürlük bünyesindeki ekip, bulaşıcı hastalıklara karşı toplum bilincini artırmak amacıyla öğrencilere eğitim sunumu ve video gösterileri düzenliyor.

Bu kapsamda, Alpullu Ortaokulu, İlkokulu, Büyük Mandıra İlkokulu, Ortaokulu ve Sinanlı İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinliklerde, öğrencilere KKKA hakkında detaylı bilgi verildi. Eğitimlerde, hastalığın bulaşma yolları, belirtileri ve alınması gereken önlemler üzerinde duruldu.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) başlıca kene tutunması veya kene ile temas sonucunda bulaşan önemli bir zoonotik hastalıktır. Hastalığa yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Babaeski İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. F. Banu İşler, bulaşıcı şube birimi Meltem Kocaman, Hanife Talaş ebe tarafından Alpullu Ortaokulu, İlkokulu, Büyük Mandıra İlkokul, Ortaokulu ve Sinanlı ilkokulunda öğrencilere konu ile ilgili eğitim sunumu ve video gösterisi yapılmıştır.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner