Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner ile birlikte Kırklareli Kanser Savaş Derneği'nin kanser hastaları ve yakınları için düzenlediği birliktelik kahvaltısına katıldı. Etkinlikte dernek başkanı Remzi Berkel ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Başkan Bulut, misafirlerle yakından ilgilenerek sohbet etti.

 “Farkında Değiliz

Başkan Özmüş’ten Teşekkür Mesajı Başkan Özmüş’ten Teşekkür Mesajı

Dernek başkanı Remzi Berkel'in açılış konuşmasının ardından söz alan Başkan Bulut, sağlık konusundaki hassasiyetini vurgulayarak, yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bulut, "Her şeyin başı sağlık" düsturundan yola çıkarak, yerel yöneticiler olarak sağlık konusuna ağırlık vermeleri gerektiğini ifade ederek “Hayatın ne getireceği belli değil. Hangimiz engelliyiz, hangimiz engelli adayıyız hiç belli değil. Yarın ne olacağı da belli değil.  Şu an burada belki sağlıklı bir şekilde konuşuyoruz, ama içeride ne oluyor farkında değiliz. ‘Her şeyin başı sağlıktır’ düsturundan yola çıkarak, bizlerin en çok üzerinde durması gereken noktanın sağlık olduğunu her fırsatta vurguluyorum. Bizler yerel yöneticiler olarak, kanser ölüm oranlarını aşağı çekebilmek için neler yapmalıyız buna da ağırlık vermeliyiz. Çünkü sağlık olmadan hiçbir şey anlam ifade etmiyor” dedi.

 “En önemli unsur, farkındalık”

Babasını kanserden kaybettiğini belirten Belediye Başkanı Derya Bulut erken teşhisin önemine de dikkat çekerek;  “Kansere bağlı can kayıplarının önüne geçebilmek için farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Hepimiz kansere yakalanma olasılığı olan bireyleriz. Bu sadece kanser için değil, sağlığın her alanı için geçerli. Sağlık olmadan hayattan ne tat alabiliyoruz, ne keyif; ne de mutlu olabiliyoruz. Tekrar altını çizmeliyim. Farkındalık bu işin en önemli unsuru” ifadelerine yer verdi.

Başkan Bulut, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ederek  “Dernek başkanımız saygıdeğer Remzi Hocam ve yönetim kurulu üyeleri, topluma ve hepimize faydalı olmaya çalışıyor. İnşallah sayınız çoğalır. Destekçileriniz artar. Biz de; gerek şahsım adına, gerek arkadaşlarım adına, gerekse Kırklareli Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya söz veriyoruz. Ağzımızın tadı ve sağlığımız olsun, gerisi çok kolay bir şekilde halledilir. Bundan sonraki süreçte farkındalığı daha da artmış bir toplum ve bir beş yıl sonra kansere bağlı ölüm oranlarının çok daha aşağılara indiği, o doğrultuda da sağlıklı bir kent oluşturabilmiş bir kardeşiniz, evladınız ya da belediye başkanınız olarak karşınıza çıkabilmeyi diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Haber: H. Murat Taner