TEMA Vakfı, doğaya duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla yıllardır çeşitli projeler ve eğitim faaliyetleri düzenliyor. Bu kapsamda, Lüleburgaz'da faaliyet gösteren TEMA Vakfı Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman ve İlçe Sorumlusu Resül Çokan, okullarda doğa eğitimleri vererek biyolojik çeşitlilik, sıfır atık, evimiz dünya, ağaç kardeşliği, iklim değişikliği ve toprak dersem çık gibi önemli konularda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Bu çabaların bir ürünü olarak öne çıkan İpek Anaokulu, TEMA Vakfı'nın 15. TEMA Ekolojik Okulu unvanını kazandı. Okul, 55 öğrencisi ve 6 öğretmeniyle TEMA gönüllüsü olarak aktif rol alıyor. Özellikle "Bu okulun öğrencileri TEMA gönüllüsüdür" ve "Bu kurumun çalışanları TEMA gönüllüsüdür" görsellerini kazanarak bu ödülü hak etti. Gönüllülerin Gönüllü Kartları ve Rozetleri ile "Bu sınıfın öğrencileri TEMA gönüllüsüdür" sınıf Yaprakları teslim edildi. TEMA Vakfı'nın 15. TEMA Ekolojik Okulu ödülünü kazanan İpek Anaokulu, sadece bu alanda değil, eğitim ve çevre bilinci konusunda da öncü bir rol üstleniyor.

Whatsapp Image 2024 05 02 At 18.09.06

 Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman; “Öncelikle duyarlı okul idarecilerine, öğretmenlerine, velilere ve minik TEMA' larımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.  İki yılda ekolojik okur yazar nesil yetiştirme adına çok emek verdiklerini belirten Kocaman, Teşekkür Sertifikalarını takdim etti.

İPEK Anaokulu'nun yanı sıra, daha önce bu ödülü kazanan diğer önemli eğitim kurumları şunlardır:

Başkan Bulut, Aşure Dağıtım Etkinliğine Katıldı Başkan Bulut, Aşure Dağıtım Etkinliğine Katıldı

TEK Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, 8 Kasım Anaokulu, Yıldızlar Çocuk Akademisi Anaokulu, İSTEK Vakfı Anaokulu ve İlkokulu, Bahçeşehir Koleji Anasınıfı, İlkokulu, Ortaokulu, Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Ayçiçeği Anaokulu, Turgutbey İlkokulu, Şaban Öğünç İlkokulu.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay