Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şubesi, 34. Sabahattin Ali Kültür Günleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinlikler, 1 Haziran Cumartesi günü saat 13:30'da İstasyon Caddesi'ndeki Sabahattin Ali Büstü önünde yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

Aynı gün saat 15:00'te, Kırklareli Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Laik ve Kamusal Eğitim Mücadelesi' başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiye Gazeteci-Yazar Timur Soykan, Eğitimci Feray Aytekin Aydoğdu ve ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Av. Sedat Durna konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca, Ali Ballı tarafından Sabahattin Ali Şarkıları seslendirilecek. ÇYDD Balıkesir Şube Başkanı İsmail Erten ise 'İda’dan Istrancalar’a Sabahattin Ali Esintisi' başlıklı bir konuşma yapacak.

Etkinliklerin ikinci günü olan 2 Haziran Pazar günü saat 09:30'da, katılımcılar Sabahattin Ali Büstü önünde toplanarak Üsküp’e hareket edecekler. Saat 10:30'da Sabahattin Ali Taşı'na yürüyüş ve çevre temizliği gerçekleştirilecek. Etkinlik, saat 14:00'te katılımcılarla birlikte düzenlenecek piknikle sona erecek.

Tüm halkın davetli olduğu etkinliklere Eğitim-Sen, Kırklareli Kültür Varlıkları Derneği, Ortak Akıl Derneği, Eğitim İş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Baykuş Kitap Cafe, Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve 2021 Tüm Emekli Sen’in katkı verdiği belirtildi.

Demirköy'de Motosiklet Tutkunları Festivali Demirköy'de Motosiklet Tutkunları Festivali

ÇYDD Kırklareli Şubesi, tüm halkı bu anlamlı etkinliğe katılmaya ve Sabahattin Ali'nin anısını yaşatmaya davet ediyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner