Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’dan Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesine bağlı İslambeyli Köyü’ne akrabalarını ziyarete gelen 18 yaşındaki İdil Özen, akrabaları ile hasret gidermeyi beklerken köydeki sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Bir anda etrafını saran köpekler nedeniyle korku dolu anlar yaşayan Özen, kaçmak isterken dengesini kaybederek düştü. Köy halkının yardımına koştuğu genç kız olaydan aldığı küçük sıyrıklarla kurtuldu. Sabah olurca Pınarhisar Devlet Hastanesi’ne giderek pansuman yaptıran Özen, yaşadığı olayın şokunu atlatmaya çalışıyor.

“Daha önce de şikayetçi olduk”

Saldırı sonrası sokak köpekleri ile ilgili jandarmaya başvurduklarını söyleyen İdil Özen’in dayısı Soner Poslu, jandarmanın köpeklerin sahipsiz olmaları nedeniyle bir işlem yapamadığını, mağdur olmaya devam ettiklerini söyledi.
Daha önce sokak köpekleri ile ilgili Kırklareli İl Özel İdaresi’ne de başvurduklarını ve dilekçe verdiklerini anlatan Poslu, “Köyde 30 kadar başıboş köpek var. Bunlardan bazıları da saldırgan üstelik. Biz bu nedenle İl Özel İdaresi’ne dilekçe verdik. Bu hayvanların buradan alınmasını istedik. Ancak bu hayvanlara hiçbir çözüm bulunamadı. Bir an önce bunlar için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz” diye konuştu. 
İl Özel İdaresi’ne verdikleri dilekçenin cevabını da gösteren Soner Poslu, “İdaremizce 112 Acil Çağrı Merkezinden ulaşan ihbarlar sonucunda yaralı, sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının bakımı ve tedavileri ile Merkez İlçede bulunan beslenme odaklarına mama alınması işleri ödenekler doğrultusunda yapılmaktadır, İdaremize ait hayvan bakım evi bulunmamaktadır” yanıtını aldıklarını kaydetti. 
Poslu köydeki başıboş hayvan varlığının halen devam ettiğini sözlerine ekledi. 

“Görevlerini yapmıyorlar”

Kırklareli Üniversitesi'nden 'İnsan Değeri' Konferansı Kırklareli Üniversitesi'nden 'İnsan Değeri' Konferansı

Öte yandan konudan haberdar olan Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Emel Onay, konu hakkında yetkilileri görevlerini yerine getirmeye davet etti. 
Onay, “Burada hayvanın suçu yok. Burada görevlerini yapmayan birimlerin suçu var. Köylerden sorumlu İl Özel İdaresi. Ama hiçbir şekilde hiçbir hayvanın kısırlaştırmasını yapmıyorlar. 2023 yılında bir tane bile kısırlaştırma yapmamışlar. Ondan sonra “köylerden atılıyor” diyorlar. Olabilir bunlar şehirde de atılıyor. Ama bunları Belediye alıp kısırlaştırıyor. O zaman sizde yapacaksınız. Görevleri yapmayan bu birimleri görevlerini yapmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner