Alpullu Belediyesi, belde genelinde çevre sağlığını koruma amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Pancarköy Deresi’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Belediye ekipleri, derenin içerisinde biriken otların kötü koku yayması ve sinek üremesi için uygun ortam oluşturması nedeniyle harekete geçti.
Yapılan çalışmalarla, derenin içerisinde bulunan otlar ve yabancı maddeler ekipler tarafından temizlendi. Belediye yetkilileri, bu müdahalenin özellikle yaz aylarında halk sağlığını tehdit edebilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla yapıldığını belirtti.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlığını koruma altına almak adına ekiplerimizce derenin temizliği yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.