Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında ilçede farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 2002 yılından bu yana çocuk işçiliğini önlemek amacıyla ilan edilen bu özel gün, Babaeski’de de anlamlı etkinliklerle kutlanacak.

88 yaşında üretmeye devam ediyor 88 yaşında üretmeye devam ediyor

Başkan Yayla, yaptığı açıklamada, ‘’Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından çocuk işçiliğini önlemek amacıyla 12 Haziran günü 2002 yılından bu yana “Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü “olarak ilan edilmiştir.

İlçemizde çocuk işçiliği mücadele günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla Babaeski Belediyesi işbirliğiyle ilçemiz Babaeski Hükümet Konağı Atatürk Meydanında Farkındalık standı açılacaktır. Çocuk işçiliği ile mücadele günü hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtımı yapılacak olup, Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübünün katkılarıyla müzik dinletisi gerçekleştirilecektir.’’ İfadelerini kullandı.

Babaeski Belediyesi, çocuk işçiliğiyle mücadelede toplumsal bilinci artırmayı hedefleyerek bu tür farkındalık etkinliklerine devam edeceklerini vurguladı. Başkan Yayla, duyarlı vatandaşların katılımıyla etkinliğin amacına ulaşacağını ve çocukların daha iyi şartlarda yetişmesi için önemli bir adım atılacağını belirtti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner