Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu önemli günün onurunu ve sevincini paylaştı: “Cumhuriyetimizin temeli olan ve ulusumuzun iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz ve tüm dünya çocuklarına armağan etiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104 ncü yılını kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü çocuklara armağan ederek, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmiş,  toplumun geleceğinin çocuklarda olduğunu vurgulayarak onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir...

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Büyük önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar'ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti'nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Başkan Özalp, Yeğeninin Nikahını Kıydı Başkan Özalp, Yeğeninin Nikahını Kıydı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Milletimize ve bütün çocuklara kutlu olsun..”

Haber: Arzu Dursun Atay