Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, geçtiğimiz hafta sonu Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesi'nin 13. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Başkan Bulut, Nazik davet için Başkan Metin Altıntaş'a teşekkür ederek, toprakların tarihî mirasını vurguladı ve gelecek nesillere huzur ve refah içinde yaşayacakları bir yurt bırakma sözü verdi.

Yamaner, Geçici Hayvan Bakımevi’nde Öğrencilerle Buluştu Yamaner, Geçici Hayvan Bakımevi’nde Öğrencilerle Buluştu

Bulut, konuşmasında, "Her dönemin rengi, kokusu, ruhu bir öncekinden izler taşır. İşte bizim topraklarımız başta Rumeli olmak üzere her karışında insanlık tarihinin çektiği acıları, göz yaşlarını, umutlarını ve hayallerini taşıyor. Tüm bunlar adeta bir çınar tohumu gibi yüz yıllardır topraklarımızda filizleniyor. Bizler de bu tarihsel mirasın bize öğrettikleriyle evlatlarımıza huzur ve refah içinde yaşayacakları bir yurt bırakacağımıza söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Bulut'un katılımıyla gerçekleşen genel kurul, dernek üyeleri ve katılımcılar arasında olumlu bir atmosferde geçti. Bulut'un sözleri, toplumun tarihî ve kültürel mirasa olan bağlılığını ve gelecek nesillere duyulan sorumluluğu vurguladı.

Haber: H. Murat Taner