Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, seçim çalışmaları kapsamında basına gerçekleştirdiği ziyaretlerinden birini de Ural Medya Grubuna yaptı. Kendisini ağırlayan gazetecilerle sohbet eden ve geleceğe dair planlarını anlatan Bulut, bir yandan da soruları yanıtladı. 15 Mart 2023 tarihinde gerçekleşen ziyaretin ilk bölümünü o gün yayınlamış kalan bölümlerini ise parça parça yayınlamaya karar vermiştik. İşte o ziyaretten bir bölüm daha;

Susmak sanattır derler hakikaten sanatkar olduk

Ziyaretinde seçim atmosferinin zaman zaman sertleştiğinin anımsatılması üzerine Derya Bulut; “Bizden sertleşmiyor ama bize karşı zaman zaman ciddi sertleşiyor. Bu sertliğe saygı duymuyorum. Aynı şekilde bir cevap vermeye kalksak iş bu seferde bambaşka noktalara gider o yüzden cevap vermiyoruz. Susma hakkımızı kullanıyoruz. ‘Susmak sanattır’ derler hakikaten sanatkar olduk. Ama çocuk oyuncağı değil bu işler. Seçim kazanmak için her yol mübah anlayışı işi bambaşka noktalara götürür. Oralara gitmemesi için huzurlu, keyifli bir dönem geçmesi adına mümkün olduğunca yutkunuyoruz. Keyifli bir mücadele ortamı geçmesi adına susuyoruz. Eleştirmiyor muyuz? Çok eleştiriyoruz. Neyi eleştiriyorum. Hizmetsizliği eleştiriyorum. Verilen vaatlerin yerine getirilmemesini eleştiriyorum. Algı yönetimleriyle sürekli seçim kazanıp arkasından plan olmadan, program olmadan keyfi yönetimlerle bir ilin heba edilmesini eleştiriyorum. Bugün sokağa çıktığınızda bir Allah’ın kulu diyebilir mi; ‘Evet benim belediye başkanım çok çalışkan…’ Bir kişi… Açın camı geçen ilk kişiye sorun; ‘Belediye Başkanı çalışkan mı değil mi?’ diye. Ben bunu eleştiriyorum. Bu halk çalışması için onu seçti. Üretmesi için onu seçti. Ama bahane deseniz diz boyu. Mazeret üretilmesini eleştiriyorum. Sayın Başkanın kendisi diyor zaten; ‘Evet hizmet edemedim ama neden? Bir sorun bakalım neden?’ Neden? Kendi söylemi bunlar. ‘Pandemi oldu hizmet edemedim, ekonomik sorunlar oldu hizmet edemedim.’ ‘Bir sorun bakalım’ diyor. ‘Otogarı neden bitiremedim?’ Demir ne kadardı şimdi ne kadar?’ diye. Aynı demir Pınarhisar içinde geçerli. Silivri içinde geçerli. Eskişehir içinde geçerli. Aynı pandemi Pınarhisar içinde geçerli. Silivri içinde geçerli. Eskişehir içinde geçerli. Aynı ekonomik sorunlar Pınarhisar içinde geçerli. Silivri içinde geçerli. Eskişehir içinde geçerli. Üç tane farklı belediye örneği veriyorum farklı partilere ait. Onlar niye mazeret üretmiyor da bütün bahaneler burada. Niye? Niyet olmadıktan sonra bahane üretmek çok kolay. Her şeyi geçtim. İki dönem milletvekilliği yaptınız. Bu halk sizi seçti. İki dönemde belediye başkanı olarak sizi seçti. Baktınız yapamıyorsunuz bu ilde bir tek siz yoksunuz. Cumhuriyet Halk partisinde de bir tek siz yoksunuz. Madem diyorsunuz ki bahane. O halde bırakın bahane üretmeyecekler gelsin. Beni ilgilendiren Kırklareli” dedi.

Beni ilgilendiren asbestli su boruları

Bulut konuşmasının devamında kendisini ilgilendiren konunun alt yapı ve üst yapı projeleri ile Kırklareli olduğunu ifade erek; “Beni ilgilendiren altyapımız. Altyapıdaki hala asbestli su boruları. Beni ilgilendiren üst yapı. Beni ilgilendiren atık suyumuz neden çalışmıyor. Neden zehir akıtıyoruz. Beni ilgilendiren AB diyor ki yeşil alanınız en az 9 metrekare olması lazım iken Kırklareli’nde 0.9 metrekare. 1 metrekare bile değil. Beni ilgilendiren Pınar Mahallesinde park olmaması. Yolun altında park yok. Neden? Ben bunlar konuşulsun istiyorum. Bunlar Kırklareli’nin sorunları. Farkındalık yaratılmalı bu farkındalık doğrultusunda çözüm önerileri geliştirilmeye çalışılmalı. Biz bunların hiçbirini konuşmuyoruz. Bambaşka şeyler üzerinden bir seçim kampanyası geçirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaybeden Kesimoğlu olacak

Bu seçimde partililerin yanı sıra bağımsız da olmak üzere birçok adayın bulunduğunun belirtilmesi üzerine, Bulut; “Bu seçimin farkı İYİ Parti’nin adayı olması ve birçok bağımsız adayın olması. Çok okunması kolay bir seçim olmuyor. Sahaya baktığımız zaman kazanamayacak aday Kesimoğlu gibi gözüküyor. Net. Saha öyle görünüyor. Kesimoğlu’nun bugün bir karşılığı yok ve hizmetsizliği nedeniyle ile zararı var. Çalışmaması nedeniyle ile zararı var. Kırklareli’ne konsantre olmuş bir Kesimoğlu yok. Hep farklı noktalara konsantre olmuş bir Kesimoğlu var. Hep genel siyaset. İmza mı toplanacak Kesimoğlu orada. Muharrem İnce için dosya verilecek. Kesimoğlu orada. 81 il var. Neden Kesimoğlu? Çünkü konsantrasyonu farklı yerde. İline konsantre olursan çözüm arayışına girersin. Belediye başkanlığı diye bir meslek yok. Bunun okulu da yok. Yetenek olayı olarak ta görmüyorum bir niyet olayı olarak görüyorum. Belki yetenek bunu bir parça daha yukarı taşır. Senin niyetin oysa o doğrultuda çaba harcıyorsan iline hizmet getirirsin. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bakanlıklar orada. Kaynak orada, yatırım orada. Gidip talep edilecek yer orası. Çok merak ediyorum Sayın Başkan kaç tane bakana gitti. Kaç bakandan ne talep etti? Bir kerede olmaz, beş kerede olur, on kerede olur. Yılın 365 gününün kaçını bakanlıklarda geçirdin. Millet Bahçesini bugün ben mi yaptım. Bakandan söz alındı. Sözün yerine getirilmesi içinde iki üç ziyaret yapıldı. Sayın Bakanım sözünüz vardı diye kaç kere söylendi. Bitti işte. Tabi ki bütün her şey bakanlıktan değil. Arkasını kovalamak lazım. Devlet bize destek olunmuyor diye bir algı oluşturuluyor. Siz hiç Büyükerşen’den böyle bir şey duydunuz mu? Böyle bir bahane, mazeret? Yok. Merkezi yönetim ile yerel yönetimin uyumlu çalışması işleri kolaylaştırır mı? Evet kolaylaştırabilir. Bunu yadsımıyorum. Doğru da demiyorum. Sonuç itibariyle bu halk size güvendi ve oyunu size attıysa, sizi belediye başkanı yaptıysa. O zaman gidip birinden bir şey isteyeceğiniz zaman onu kendinize istemiyorsunuz. Kentinize istiyorsunuz. Girip bir bakanlıktan ilinize yatırım istiyorsanız kendinize değil ilinize istiyorsunuz. İstemek lazım” şeklinde konuştu.  

1 Nisan’dan sonra yapacağımız ilk iş

Belediye Başkanı seçilmesi durumunda yapacağı ilk şeyin ne olduğunun sorulması üzerine Bulut şöyle konuştu; “1 Nisan’dan sonra yapacağımız ilk iş Sayın Kesimoğlu ile yollarımızı ayırmak olacak. Belediye ile ilişiği keseceğiz. Birde İmar Müdürümüzle yolumuzu ayıracağız. Onun haricinde acil bir planlamaya girmemiz lazım. Bugün Belediye de kaç kişi çalışıyor bunu eminim Belediye Başkanı da bilmiyor. Son bir haftada kaç kişiyi işe aldılar o da bilmiyor bence. Son on günde kaç kişi işe başladı. Kaç kişi sağlık raporu aldı. Belediyede işe girebilir diye. Başkan da bilmiyor bence. Önce röntgeni çekeceğiz. Şu an bir enkaz olduğunu biliyorum. Ondan sonra acil eylem planlarımızı hayata sokacağız.”

Haber: H. Murat Taner