Kırklareli Sokullu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi, gençler arasında sosyal etkileşimi artırmak ve yeni deneyimler kazandırmak amacıyla KYK yurtlarında kalan gençleri hafta sonu Edirne'ye götürdü. "Serhat Şehrimiz Edirne'deydik" etkinliği kapsamında düzenlenen gezide gençler, Edirne'nin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı buldu.

Gençler, Edirne'nin önemli turistik ve tarihi yerlerini ziyaret ederek, şehrin zengin kültürünü yakından tanıma şansı elde ettiler. Selimiye Camii, Edirne Saat Kulesi, Eski Camii gibi simge yapıları gezen gençler, Osmanlı döneminden kalan tarihi dokuya hayranlıkla şahit oldular.

Ayrıca, gençler Edirne'nin meşhur lezzetlerini tatma fırsatı da buldular. Tarihi lezzetler arasında yer alan Edirne ciğerinin tadına bakan gençler, yöresel yemeklerin ve tatlıların keyfini çıkardılar.

Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu

Kırklareli Gençlik Merkezi yetkilileri, gençlerin farklı kültürleri tanıma, yeni dostluklar kurma ve sosyal becerilerini geliştirme fırsatı buldukları bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptılar. Ayrıca, gençlerin katılımıyla düzenlenen etkinliklerin, onların kişisel gelişimine olumlu katkı sağladığını belirttiler.

Haber: Arzu Dursun Atay 

Muhabir: Arzu Dursun Atay