AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli için önemli su projelerinin hayata geçirildiğini açıkladı. Devlet Su İşleri (DSİ) ile yürütülen başarılı görüşmelerin sonucunda, Kofçaz Kula-2 Göleti ve Merkez Eriklice Göleti'nin yapım sözleşmeleri imzalandı.

Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu

Sarıçam, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: "Kırklareli’mize hayırlı olsun. DSİ ile yürüttüğümüz başarılı görüşmeler sonucunda, Kofçaz Kula-2 Göleti'nin yapım sözleşmesini imzaladık. Bu proje ile Kofçaz Kula-2 Göleti'nde yılda 3,64 milyon m³ içme suyu depolanacak ve bölgemizin su ihtiyacı büyük ölçüde karşılanacak."

Kofçaz Kula-2 Göleti'nin yanı sıra Merkez Eriklice Göleti'nin de yapım sözleşmesinin imzalandığını belirten Sarıçam, Eriklice Göleti sayesinde 8 bin 970 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını vurguladı. "Eriklice Göleti'nin yapımı ile tarım arazilerimiz suya kavuşacak ve çiftçilerimizin verimi artacaktır," dedi.

Sarıçam, bu projelerin Kırklareli için hayırlı ve bereketli olmasını dileyerek, "Bu tür projelerle hem doğamıza hem de çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Kırklareli'miz için çalışmayı sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay