Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri SendikaKırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, sendikaların işçilerin haklarını koruma konusundaki önemine dikkat çekerek, şeffaflık ve koordinasyonun bu süreçte hayati olduğunu belirtti. Arslan, yaptığı açıklamada işçilerin sendika seçiminde dikkat etmesi gereken hususları ve sendikaların nasıl olması gerektiğini vurguladı.

Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı

Başkan Arslan, "İşçi istesin sendika yapmak zorunda. Sendika nasıl olmalıdır? Sendika işçi ile koordineli olmalı ve daima işçiye şeffaf olmalıdır. İşçi için yapılan tüm işlemlerden işçiye bilgilendirme yapmalıdır," diyerek, sendikaların işçilerin çıkarlarını gözeten ve onların haklarını savunan bir yapıda olmaları gerektiğini ifade etti.

İşçilere de bazı sorumluluklar düştüğünü belirten Arslan, "Kendisine şeffaf olmayan bir sendikayı derhal terk etmelidir. Çünkü şeffaf olmayan bir sendika işçiye hak kaybettirir. İşçi kendisine kanun tarafından verilen gücü artık görmelidir ve sendikayı ya dibe vurmalıdır ya da göğe çıkarmalıdır. Hiçbir sendika işçiyi hafife almamalıdır," şeklinde konuştu. Bu açıklamasıyla, işçilerin haklarını savunmayan ve şeffaf olmayan sendikalardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, işçilerin birlik olması gerektiğine dikkat çeken Arslan, "Malum Sendikaya bu durumumuzu iyice göstermek için sizleri de birliğimiz ve ortak sesimiz olan Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz. Unutmayalım ki ne kadar birlik olursak o kadar güçlü işlere imza atarız," dedi. Arslan, güçlü bir sendikal birlikteliğin işçilerin haklarının daha etkin savunulmasında büyük rol oynayacağını belirtti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner