Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH), diyabet hastaları ve ailelerine yönelik önemli bir eğitim olan Diyabet Okulu'nun kayıtlarının başladığını duyurdu. Hastanenin poliklinik 3. katında görevli diyabet eğitim hemşiresine başvurarak veya (0288) 214 10 43 (dahili: 16224) numaralı telefondan arayarak kayıt oluşturulabileceği belirtildi.

Diyabet, yaşam tarzı değişikliklerini gerektiren ve çeşitli komplikasyonlara neden olan bir hastalık olarak biliniyor. Diyabet Okulu, diyabetli hastaların ve yakınlarının yaşamlarını etkileyen bu hastalıkla ilgili bilgi sahibi olmalarını ve doğru bakımı uygulamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Çöl sıcakları ile birlikte klima kullanımı arttı, uzmanlar bir dizi uyarıda bulundu Çöl sıcakları ile birlikte klima kullanımı arttı, uzmanlar bir dizi uyarıda bulundu

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Diyabet Okulu eğitimi kayıtları başladı. Hastanemizde 22-23 Mayıs tarihlerinde Diyabet Okulu Eğitimi düzenlenecek olup, kayıt için poliklinik 3. kat diyabet eğitim hemşiresine veya (0288) 214 10 43 (dahili: 16224) arayarak kayıt oluşturulabilir.

Diyabet Okulu

Diyabetli hasta ve ailesinin yaşamını çeşitli boyutları ile etkileyen diyabet, yaşam tarzı değişikliklerini zorunlu gerektiren, ortaya çıkardığı komplikasyonları ile yaşam kalitesinin düşmesine ve bu etkileri ile ömür boyu süren bir hastalıktır.

Diyabetli hasta ve yakını yaşamı boyunca planlanmış bir bakımı sürdürmek zorundadır. Bu bakımın ve tedavinin sürdürülmesinde uzman yardımı alınarak eğitim, danışmanlık ve tıbbi tedavi üçgeninde hastalık kontrol altında tutulur. Bunun için diyabet okulundan gerekli destek alınmalı ve bireyin alacağı eğitim ve danışmanlık hizmeti ile yaşam kalitesini yükseltmelidir.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner