Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi'nde (LYSA) gerçekleştirilen etkinlikte, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) iş birliğiyle düzenlenen "84. Yılında Köy Enstitülerinde Sanat" programına katıldı. Programda, Köy Enstitüleri'nin kültürel mirasını yaşatmak ve sanatı teşvik etmek amaçlandı.

Trakya Şubesi Delegasyon Seçimleri Başladı Trakya Şubesi Delegasyon Seçimleri Başladı

Başkan Gerenli, Lüleburgaz'ın Yeni Kuşak Köy Enstitüleri olan akademilerinde Köy Enstitüleri'nin ruhunu yaşatmaya ve geçmişten gelen aydınlanma mirasını gelecek nesillere aktarmaya kararlı olduklarını belirtti. Köy Enstitüleri'nin eğitimde ve sanatta önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, bu değerlerin yaşatılması ve yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Gerenli, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, ‘’Bugün LYSA'da, YKKED iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz, "84. Yılında Köy Enstitülerinde Sanat" etkinliğindeydik. Lüleburgaz'ımızın Yeni Kuşak Köy Enstitüleri olan akademilerimizde Kepirtepe ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz. Aydınlanma ışığı hiç sönmeyecek!’’ ifadelerini kullandı.

Haber: H. Murat Taner