Kırklareli Belediye Başkanı ve CHP’den Kırklareli Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu, 2029 Proje Tanıtım Toplantısı’nı, 16 Mart Cumartesi günü saat 14.00’da, Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Kesimoğlu’nun konuşması öncesi kurulan platforma CHP’nin Belediye Meclis Üyesi Adayları, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ile İL Genel Meclis Üyesi Adayları tanıtıldı. Daha sonra Kesimoğlu, eşi Sibel Kesimoğlu ile birlikte katılımcıları selamladı. Ardından konuşmasına başlayan Kesimoğlu, Cumhur İttifakı Adayı Derya Bulut’u hedef alarak kendi partisini ve ittifakını gizleyerek “umut” maskesiyle CHP seçmenlerinin arasına sızmaya çalıştığını öne sürdü.

Kesimoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

“ATAGAR Müteahhidi Kaçtı Gitti”

“2014’te göreve geldikten sonra kentte yıllarca konuşulan ama bir türlü hayata geçirilmeyen projeleri tamamladık. Kapalı Pazar Yeri, Katlı Otopark, Çöpten Elektrik Üretim Tesisi, Atatürk Evi, Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi gibi müzelerle şehrimize 1,6 milyon turistin gelmesini sağladık. İkinci dönemimizde ise bağımsız girmenin sonucunda Belediye Meclisi ile ilk 3 yıl tam verimli ve uyumlu çalışma imkanı yakalayamadık, sonrasında iktidardaki Cumhur İttifakı MHP ve Ak Parti’nin yarattığı ekonomik krizden payımıza düşeni aldık. Biz ATAGAR’ın fizibilitesini yaptık, finansmanını bulduk, temelini attık, iktidar ise çıkardığı kanunla müteahhitlere fiyat artışı nedeniyle başladığı işi bırakma hakkı verdi ve böylelikle ATAGAR müteahhidi kaçtı gitti. İşte gördün mü “umut” maskesiyle garip garip gülümsemeler yapan aday kardeşim Derya, neymiş, işi başlatan bizmişiz, ekonomik kriz çıkarıp maliyetleri artıran, sonraysa müteahhide kaçma imkanı veren ise sizsiniz siz!”

“Umut Maskesiyle Kırklareli Sokaklarında Geziyor”

Cumhur İttifakı’nın son 5 yılda halkı korkunç bir yoksulluğa ve yoksunluğa mahkum ettiğini belirten Kesimoğlu; “İşte bu yüzden ki bu ‘umut’ maskesiyle Kırklareli sokaklarında gezen Derya kardeşim kendini partisinden saklamakta, adeta utanarak ne partisinin ne de AK Parti’nin bayrağını kullanmamakta, Sayın Cumhurbaşkanının ve Sayın Devlet Bahçeli’nin posterlerinin açılmasına izin vermemekte, bozkurt işaretinin yapılmasına ise öcü gözüyle bakmaktadır. Açıkçası ekonomiyi batıran iktidarın bir mensubu olduğunu Kırklareli halkından gizlemeye çalışmaktadır! Onlar, halkı bu yoksulluğa mahkum ederken, biz Kırklareli Belediyesi olarak onlara sahip çıktık, senede 1.600 haneye direkt gelir desteği yaptık, 1.319 kişiye nakit para verdik, bugün dahi bu ağır ekonomik koşullar altında ezilen 430 hanenin sıcak yemeğini biz sağlıyoruz biz, bir başka kurum değil? Bakın altını çizerek söylüyorum hani öyle videolar çekiyorlar, sözler yazıyorlar, gülümseyen maskelerle kendilerini gizleyerek bizim seçmenlerimizin arasına saklanıyorlar ya, işte ülkemizi ve kentimizde yaşayan insanımızı bu ekonomik koşullara getirenler bu zihniyetin temsilcileridir, bunun için saklanıyorlar!” dedi.

“Sizde utanacak yüz yok”

Pandemi döneminde iktidarın 3 adet maskeyi dağıtamazken, Kırklareli Belediyesi olarak 2 milyon ücretsiz maske dağıttıklarını öne süren Kesimoğlu; “Yıllarca tüm ibadethanelerimizi, toplu taşıma araçlarını, okulları, halka açık kamu alanlarını biz dezenfekte ettik. Kendi ürettiğimiz 50.000 litre dezenfektanı halkımıza ve esnafımıza ücretsiz dağıttık. Biz bunları yaparken bu ‘umut’ maskeli arkadaşın mensubu olduğu iktidarın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise kendi Bakanlığına dezenfektan satıyordu! Sizde utanacak yüz yok yüz!” diye konuştu.

Kesimoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir video da Armağan Barajı ve Kırklareli-Edirne yoluyla ilgili çekin de, görelim”

“Son 5 senede toplam 1.347 gencimize askere uğurlarken cebine nakit para yardımında bulunduk biliyor musunuz? Bu çocuklar peki neden askere giderken dahi yol parası, yiyecek parası bulamayacak hale geldiler? Buna hangi zihniyet, hangi parti sebep oldu söyler misiniz? İşte bu yüzden, bu utanç yüzünden parti bayraklarını kullanmıyor bu adamlar, bunu tüm halkımızın bilmesini istiyorum! Bizim yaptığımız en büyük yatırımlardan birisi de Su Arıtma Tesisimizi baştan sona yenilemek ve kapasitesini artırmak oldu. Önümüzdeki süreçte de tarafımızca tüm imkanlar kullanılarak sürekli revize edilecektir. İddia ediyorum, isteyen bunu kimyasal deneylerle kanıtlasın. Trakya’nın en temiz suyunu biz arıtıp tesisimizden çıkarıyoruz! Peki bu ‘umut’ maskeli anlamsızca gülümseyerek Kırklareli sokaklarında partisini saklayıp gezen arkadaşın mensubu bulunduğu Ak Parti ve MHP Cumhur İttifakı ne yaptı biliyor musunuz? Hani iki damla su yağdığında, kamera alıp sokağa çıkıp ‘işte su birikintisi’ deyip video çeken kardeşlerim size sesleniyorum. Rica ediyorum bu Armağan Barajı’ndan tesisimize gelecek içme suyu hattının yıllardır neden bitirilmediğini bize bir anlatın. Neden 22 yıldır Edirne-Kırklareli duble yolunun bitirilmediğini bir anlatın, gidin lütfen bir video da orada çekin bakalım da gerçekleri görelim.”

“Bizi Sizi Her Zaman Yabancı Gördüler”

Cumhur İttifakı’nın Trakya’ya, Kırklareli’ye yatırım yapmayacağını vurgulayan Kesimoğlu; Çünkü onların zihniyeti ile bizim zihniyetimiz çok farklı. Yıllardır bizleri laik yaşam tarzımız, çağdaş anlayışımız, demokratik olgunluğumuz ve sosyal hayatlarımızla eleştirdiler ve bir türlü kendilerini bizimle bir tutmayı tercih etmediler. Bizi sizi her zaman yabancı gördüler. Nasıl bir zamanlar İzmir’e ‘Gavur İzmir’ dedilerse, aynı şekilde 22 senedir Kırklareli’nin ve Trakya’nın her yerindeki cumhuriyetçi halka öcü gözüyle baktılar, hep ayrımcılık yaptılar ve hizmeti bizlerden esirgediler. Sizlerden rica ediyorum bir düşünür müsünüz? Şu Kırklareli’mizde bana Ak Parti ve MHP zihniyeti yani Cumhur İttifakının bir eserini söyleyebilir misiniz? Bir düşünün bakalım ne var? Koca bir hiç. Pardon haklarını yemeyelim bir millet bahçesi yaptılar, onu da Kırklareli halkının demiryollarını söküp, Kırklareli Merkez ile demiryolu ağını tamamen kopararak yaptılar haklarını yemeyelim. Yine bir şeyleri şehirden söküp götürmeyi başardılar yani işin özü” diye konuştu.

İstanbul ve Ankara gibi CHP’li belediyelerin görev yaptığı kentlerde, muslukları kesilen bazı dernekler, vakıflar, bazı ailelere ve belli kimselere yakın sivil toplum örgütleri adı altında faaliyet gösteren tarikat ve cemaatlerin kendilerine hedef olarak Trakya’yı seçtiğini kaydeden Kesimoğlu, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Gelin Yüzüme İstediğinizi Sorun Diyorum”

“Sessiz sedasız buralarda yurt açmak, kurs açmak, merkezler açmak derdindeler. Tabi ki Trakya ve özellikle bu anlamdaki cumhuriyetçi, sosyolojik yapısıyla Kırklareli onların önünde çok büyük engel. Görüyorum ki bizlerin bu lütuf olarak gördüğü sosyal ortam ve coğrafi kaynaklar bir başka kötü niyetlilerin rüyalarını süslüyor. Bildiğiniz gibi tüm siyasi belirti ve simgelerini kendine ve ekiplerine yasaklayan sözde ‘umut’ rakibimiz bu vakıflardan Ensar Vakfı’nı ‘depremzede’ olduğu gerekçesiyle ayakkabılarını çıkarıp çoraplarıyla ziyaret etti. Tabii sormadan edemeyeceğim, madem o kadar depremzedelerimizi önemsiyor, neden aynı günün gecesi onlarca depremzedemizle birlikte Dingiloğlu Parkı’nda sabaha karşı 04:17’de yaptığımız anma etkinliğimize katılmadı? Acaba orada neler konuşuldu? Çıkıp açıklasın lütfen. Bir de şu soruya cevap vermesini istiyorum ve cevabımı alana kadar da bunu sormaktan vazgeçmeyeceğim. Olması mümkün değil ama es kaza göreve gelirse, Ak Parti Milletvekili veya İl Başkanı, kendisinden bir belediye mülkünün Ensar vb. vakıflardan birine tahsis edilmesini istediğinde ne cevap verecek? Bunun cevabını ben soruyorum, karşıma gelse karşımda soracağım ama davetlerime de yanıt vermiyor. Kapalı kapılar arkasında dedikodu üreterek siyaset yapılmaz.  ‘Gelin yüzüme istediğinizi sorun diyorum’ ama gelmiyor. Şimdi bu soruyu ben cevap alana kadar 31 Mart gününe kadar sormaya devam edeceğim.”

Kesimoğlu, bu kente hizmet etmekten hep gurur duyduğunu dile getirdiği konuşmasında; “Her belediye başkanının o kentle ilgili hayalleri vardır. İşte ben bu gerçekçi ve hayata geçirilebilir projeleri tamamlamak istiyorum. Bu dönemin sonunda yarıda kalan projesi olmayan bir başkan olarak görevimi tamamlamak istiyorum. Tam anlamıyla bir Mutlu İnsanlar Kenti bırakmak istiyorum. Benim amacım hedefim bu” şeklinde konuştu.

2024-2029 arası projelerini de açıklayan Kesimoğlu, şunları kaydetti;

“ATAGAR Bitecek, Eski Otogar Şehrimize Yaşam Vadisi Olarak Kazandırılacak”

“Şehir içinde kalmış bir Kırklareli var. İmarı yeni bölgelere açarak, altyapısı güvenli geniş yolları ve otoparkları olan sosyal donatıları bol alanlarla halkımızı buluşturacağız kimsenin şüphesi olmasın. Altyapı ve üstyapı sorunlarını çözeceğiz. Su arıtma tesisi 2030’a yetecek kadar yenilendi. Şimdi sırada, şehirdeki tüm su borularını yani şebekeyi yenilemek var. 1 Ocak 2030 tarihine geldiğimizde şehrimizdeki tüm su altı borularını yenilemiş olacağız.  Yollarımızı yenileyeceğiz. Şehirde yenilenmemiş 1 metrekare dahi yol kalmayacak.  Bunu 2 şekilde yapacağız; parke taşımızı kendimiz üretiyoruz zaten. Bunu 30 milyon TL’lik bir yatırımla 5 katına çıkacağız.  Belediyemiz adına parke taşının üretiminde kullanılan kalker bazal taşını kendimiz ücretsiz çıkabileceğimiz bir ruhsata sahip olacağız. Bu sayede asfalt için ödediğimiz paraları yüzde 30 oranında azaltacağız. Bu sayede daha çok yolu asfaltlayacağız. Dikkat ederseniz rakamlarla konuşuyorum ki ne kadar gerçekçi olduğumuz ortaya çıksın. Artan maliyetler yüzünden yarım kalan otogarı tamamlayacağız.  Mevcut otogarımızı elden çıkaracağız. Bunun karşılığında yeni otogarımız yapılacak. Üstüne para kazanacağız. Bu parayla da bu kentin merkezi konumuna yarısı yeşil alan olan bir yaşam vadisi kazandıracağız. Diğer yarsını da halkımıza gerekirse referandum ile sorarak, sinema ve tiyatro salonlarıyla dolu gençlerimize eğitim vermek üzere kuracağımız Akademi Kırklareli ile sanatçı yetiştireceğimiz bir AVM yapmak üzere çalışma başlatacağız. Her mahalleye futbol, basketbol, tenis ve voleybol oynanabilen 13 adet açıkhava tesisi inşa edeceğiz. Kişi başına düşen spor alanı sayısını 2 katına çıkacağız.”

“Yeni Sosyal Tesislerimiz Olacak”

Emeklilere de vaatleri olduğunu söyleyen Kesimoğlu; “ Kırklareli nüfusunun yüzde 7.5’ini emekliler oluşturuyor. Emeklilerin yok sayılıyor. Onlara her yıl 1 kez nakden yardımda bulunacağız. Bunu her yıl bütçemizin yüzde 2.5’i oranında uygulayarak hayata geçireceğiz. Aynı zamanda emeklilerimiz, şehrimize kazandıracağımız sosyal tesislerinden de faydalanabilecek. Şehrin farklı noktalarında tam 4 tesisi hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi su arıtma tesisimizin bahçesinde gerekirse hafta sonlarında piknik yapılabilecek bir şekilde ve 16 odalı konaklama tesisi şeklinde olacak. Diğer bir tesis Karahıdır Korusu’nda olacak. Burasını temiz ve kaliteli hizmete kavuşturacağız. Kapalı Pazar Yeri’ndeki dükkanlardan birisini sosyal amaçlı tesis yapacağız. Çünkü o bölgede çok sayıda öğrenci arkadaşımız konaklıyor. Orayı Kent Lokantası haline dönüştüreceğiz. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki Scala Kafe’yi sosyal tesise dönüştürüp, Kırklareli Belediyesi tarafından kaliteli hizmetle işletmeye açacağız.” Tüm bu tesislerin ihtiyaçlarının yerel esnafımızdan tedarik edeceğiz” dedi.

Kesimoğlu Kırklareli’ne 2 gençlik merkezi kazandıracaklarını da açıklayarak şöyle devam etti:

“Gençlerimize Yeni İmkanlar, Vatandaşımıza Ucuz Ulaşım”

“Buralarda öğrenci kartı sahiplerine hem kütüphane, hem ücretsiz internet, hem de sosyalleşme alanları açacağız. Ayrıca şunun da müjdesini de vereyim. Sınav dönemlerinde bu gençlik merkezleri ücretsiz yiyecek içecek ve yiyeceklerle 24 saat hizmet verecek. Yandaş ve gerici vakıflarla mücadele edip çağdaş vakıflarla işbirliğinde bulunacağız. Toplum için çalışan derneklerin yanında olacağız. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, Karagöz Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nı tamamen yenileyeceğiz. Yeşil alan metrekaresi arttırılıp egsoz emisyonu mümkün olduğunca düşürülecek. Bisiklet ve yürüyüş yolları arttırılıp, şehir mobilyalarıyla şehrin görüntüsü güzelleştirilecek. Yine günün belli saatlerinde, 39 Kart sahiplerine yüzde 50 indirim sağlayacağız. Kentimizde Pazar kurulan  günlerde ring seferlerle halkımız yüzde 50 ucuz seyahat edecek.”

Proje tanıtım toplantısının ardından Kesimoğlu ve beraberindekiler partililer ve vatandaşlarla birlikte Özgürlük ve Demokrasi Meydanına yürüyerek, Atatürk Anıtı’ önünde saygı duruşu gerçekleştirdi. Proje tanıtım toplantısına; Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun eşi Sibel Kesimoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Kırklareli milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Fahri Özkan, İl Başkanı Bora Terzi, merkez ilçe başkanı Neslişah Erseçkin, kadın kolları, gençlik kolları, il ve ilçe örgütleri, il genel ve belediye meclis adayları, ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye başkan adayları, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Tanıtım toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, videolu mesajı ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kırklareli Mitinginde yaptığı konuşmanın bir bölümü salondakilere izletildi.

Haber: Hacı Murat Taner