7 Mayıs 2024 tarihli Belediye Meclis Toplantısının 2023 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesap ile 2023 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili ilk gündem maddesinde konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, söz konusu mali veriler olunca belediyenin de borçlarının konuşulması gerektiğini ifade ederek ancak bunu bazı belediyeler gibi afişe etmeye niyetlerinin olmadığını ifade etti. Bu konuların konuşulması gereken yerin Belediye Meclis olduğunu kaydeden Bulut, şu açıklamalarda bulundu;

“Tabi mali kesin hesaptan bahsettiğimiz anda malum ülkede belediye değişimleri sonrasında belediyeler bilboardlarla, belediyeden sarkıtılan afişlerle belediyelerin borçlarını ilan ediyorlar. Biz bugüne kadar bunlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadık. İlanda da bulunmadık, afişte asmadık. Çünkü bunun konuşulması gereken yer burası. Sizlerinde bilgi sahibi olma ı gerekiyor. Enerjimizi de farklı noktalara harcamak istemiyoruz. Belediyemiz için, Kırklareli’miz için harcamak istiyoruz. Kimseyi zan altında bırakmadan ama bugün itibariyle de bize ulaşan veriler noktasında da belki sizlerinde merak ettiği, kamuoyunun da merak ettiği borçlarla ilgili bir bilgilendirme yapayım.

Bize şuana kadar ulaşan mali veriler doğrultusunda bu çalışmayı yaptık.

Vize’de Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları Sürüyor Vize’de Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları Sürüyor

Belediye şirketlerinin piyasa borçları, SGK ve vergi borçlarının toplamı 326 milyon TL.

Şirket ve Belediye Borcu toplamı 859 milyon TL.

Bu rakamdan şirketlere belediye borcunu ödediğimizde şirket borçlarının yaklaşık olarak 115 milyon TL azalacağını belirtmek istiyorum.

Bu azalmayı öngördüğümüzde Belediyenin borçlarının 743 milyon TL’lik bir borcu olduğu anlaşılmıştır. Burada şunu da belirteyim; Yaklaşık 176 milyon TL’lik kısım daha iyi anlaşılması için örnek vereyim. Asfalt yapım ihalesine çıkıldı 54 milyonluk bir asfalt ihale edildi ama buradan henüz 17 bin 500 tonluk bir anlaşma ise bunun 2280 tonluk bir kısmı kullanıldı dolayısıyla o kullanılmayanlarda o 176 milyon TL’nin içerisinde” dedi.

Bulut’un açıklamaları sonrası Kırklareli Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından borçların detayları aktarıldı.

Haber: H. Murat Taner