Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen "Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi" eğitimini başarıyla tamamladı. Bu önemli eğitim, il genelinde görev yapan hekimlerin bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapasitelerini artırmayı ve erken uyarı sistemleri konusunda bilinçlendirmeyi amaçladı.

Eğitim programı, 29 Mayıs 2024 tarihinde Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Program kapsamında, Halk Sağlığı Uzmanları Uzm. Dr. Halit Emin Alıcılar, Uzm. Dr. Esra Çelik ve Uzm. Dr. Muhammet Onur Vatandaş, katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Uzmanlar, bulaşıcı hastalıkların tespiti, kontrolü ve önlenmesi konularında önemli bilgiler paylaştı.

Eğitimde, erken uyarı ve cevap sistemi üzerine yoğunlaşıldı. Hekimlerin, olası salgın durumlarında hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazanmaları hedeflendi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca düzenlenen ilimiz genelinde görev yapan hekimlere yönelik “Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Erken Uyarı Cevap Sistemi” eğitimleri kapsamında Halk Sağlığı Uzmanları Uzm. Dr. Halit Emin Alıcılar, Uzm. Dr. Esra Çelik ve Uzm. Dr. Muhammet Onur Vatandaş tarafından Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğünde 29.05.2024 tarihinde eğitim gerçekleştirilmiştir.’’ ifadelerine yer verildi.

Babaeski Devlet Hastanesi'nde "mavi kod" tatbikatı Babaeski Devlet Hastanesi'nde "mavi kod" tatbikatı

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner