Lüleburgaz Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yürütülen Hibe Programı çerçevesinde yeni bir itfaiye aracını filosuna dahil etti. Dar alanlarda ve kazalarda etkin müdahale kabiliyetine sahip olan araç, Lüleburgaz’ın acil müdahale kapasitesini güçlendirecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, TBB’nin sağladığı destek için teşekkür ederek, “Tüm canlıların yaşamı için itfaiye filomuzu güçlendirmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Başkan Gerenli, teslim alınan yeni aracın, özellikle trafik kazaları ve dar sokaklardaki yangınlarda hızlı ve etkili müdahale için büyük avantaj sağlayacağını vurguladı.
Belediye yetkilileri, Lüleburgaz halkının can ve mal güvenliğini sağlamak adına itfaiye altyapısını sürekli olarak yenilemeye ve güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.