ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Meriç, açıklamasında, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin açılış töreninde Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı önemli bir konuşmaya da atıfta bulundu.

Meriç, konuşmasında şunları belirtti: “Mussolini’nin “avukatlar olmasa, İtalya’yı çok daha rahat idare ederdim” dediği dönemde… Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin açılış töreninde konuşan Atatürk, “bu kurumun açılışında duyduğum mutluluğu, hiçbir girişimimde duymadım” demiştir.

Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün ve yargının bağımsızlığının var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin güvencesi, Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı başta Türkan Saylan hocamızın mücadele arkadaşı ve on yıl ÇYDD genel başkanlığımızı  yapan, ilk kadın Adalet bakanı Aysel Çelikel'in tüm avukat üyelerimizin, aday gençlerimizin ve tüm avukatlar dostlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü kutlu olsun.”

Kadın Muhtarlardan Başkan Seçen’e Ziyaret Kadın Muhtarlardan Başkan Seçen’e Ziyaret

Haber: Hacı Murat Taner