Vize Atatürk Ortaokulu, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde önemli bir adım atarak otizm farkındalığını artırmak için kırmızı ışık yaktı. Otizm farkındalık rengi olan kırmızı, yaşamın her alanında farklılıkları kabul etmeyi ve desteklemeyi temsil eder. Okul, bu özel günü kırmızı ışıkla aydınlatarak otizme ve otizmli bireylere desteklerini gösterdi.

Doğa ve İnsan için Dönüşüm Doğa ve İnsan için Dönüşüm

Vize Atatürk Ortaokulu'nun bu hareketi, toplumda farkındalık yaratmanın önemine ve farklılıkları kabul etmenin gerekliliğine dikkat çekiyor. Okul yönetimi ve öğrenciler, Otizm Farkındalık Günü'nün sadece bir güne sığmayıp, her gün farkındalık yaratmanın ve destek olmanın önemini vurguluyorlar.

Vize Atatürk Ortaokulu tarafından yapılan açıklamada, "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" için otizme kırmızı ışık yaktık. Otizm farkındalık rengi kırmızıdır çünkü; yaşamın her alanında kabul etmeyi temsil eder. Farkındalık günlerine ihtiyaç kalmadığı her vatandaşımızın farklılıkları kabul ettiği ve anladığı bir toplum olmamız dileğiyle.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay