Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç, 6 Nisan'ın önemine vurgu yaparak, bu özel ve anlamlı günde mesleği uğrunda şehit düşen tüm gazetecileri saygı ve rahmetle andı. Meriç, ayrıca mesleği gereği yazdıkları ve söyledikleri yüzünden cezaevinde olan gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diledi.

88 yaşında üretmeye devam ediyor 88 yaşında üretmeye devam ediyor

6 Nisan 1909'da katledilen ilk basın şehidi Hasan Fehmi başta olmak üzere tüm gazetecileri anmak adına bir mesaj yayınlayan Meriç, basının özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği konusundaki önemin altını çizdi. Özellikle bugün hala mesleği uğruna cezaevinde olan gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmaları gerektiğine dikkat çekti.

Meriç, "6 Nisan 1909 katledilen ilk basın şehidi Hasan Fehmi başta olmak üzere bu özel ve anlamlı günde  mesleği uğrunda şehit düşen tüm gazetecilerimizi saygı ve rahmetle anarken, yine mesleği gereği,yazdıkları ve söyledikleri yüzünden cezaevinde olan gazetecilerimizin  bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını dileriz" dedi.

ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç'in anlamlı mesajı, basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği konularına dikkat çekerek, toplumun bu değerlere sahip çıkması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

 Haber: Hacı Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner