Resertifikasyon Sınavı Düzenlendi Resertifikasyon Sınavı Düzenlendi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık çalışanlarının sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivite konularında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların önlenmesine yönelik olarak sağlık çalışanlarına egzersiz yapma fırsatı sunuldu.

Nisan ayı boyunca düzenlenen "Sağlık Çalışanları Güne Egzersizle Başlıyor" etkinliği, Babaeski ilçe Spor Müdürlüğü antrenörü Ahmet Can Yamak eşliğinde gerçekleştirildi. Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, etkinlik kapsamında egzersiz ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirilirken, düzenli olarak spor yapmanın sağlık üzerindeki olumlu etkileri vurgulandı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘’Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların önlenmesine yönelik yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin kazandırılması önem arzetmektedir. Bu kapsamda 2024 yılı Kırklareli ili fiziksel aktivite planı kapsamında Nisan ayı “Sağlık Çalışanları Güne Egzersizle Başlıyor” etkinliği Babaeski ilçe Spor müdürlüğü antrenörü Ahmet Can Yamak eşliğinde Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza egzersiz yaptırılmıştır.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner