Gençlik Parkı'nda düzenlenen bir etkinlikte, Lüleburgaz Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Murat Gerenli, TEMA Vakfı ile "Ekosiyaset Bildirgesi" üzerine bir araya geldi. Görüşmeye, CHP TBMM Grup Başkanvekili Doç. Dr. Gökhan Günaydın, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, CHP Kırklareli Eski Milletvekili Op. Dr. Tansel Barış, CHP Genel Merkez Parti Meclis Üyesi Berke Esen, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, CHP il Genel Meclis Üyeleri ve Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Ayrıca, TEMA Vakfı Lüleburgaz eski ilçe Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman ve aktif gönüllü ekibi ile aktif gönüllüler de etkinlikte yer aldı.

Etkinlikte, Lüleburgaz'ın çevre sorunları ve çözümleri ele alındı. Kentin iklim krizinde 2030 yılı itibarıyla karşılaşabileceği sorunlar üzerinde duruldu. Geri dönüşüm-atık yönetimi, çöp sorunu, su kayıp kaçakları, enerji verimliliği, hava kalitesi, tarım, gıda, sera gazı azaltımı, karbon salımı, yenilenebilir enerji, yağmur suyu depolama, yeşil çatılar gibi konuların yanı sıra eğitimin önemi vurgulandı.

CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Murat Gerenli, TEMA Vakfı Ekosiyaset Bildirgesi üzerinden yaptıkları ve yapacakları hakkında bilgi verdi. Diğer katılımcılar da kentin çevre ve iklim sorunlarına yönelik çözüm önerilerini paylaştılar.

Etkinlikte söz alan TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, CHP teşkilatına ve aktif gönüllülere teşekkür ederken, Belediye Başkan adaylarına başarılar diledi.  Bu tür etkinliklerin, kentin çevre ve iklim sorunlarına dikkat çekme ve çözüm üretme noktasında önemli bir adım olduğu belirtildi. Etkinlik sonunda, katılımcılar "Kendim için değil, Kentim için. Tam yol ileri.”  mesajını vererek çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Haber: H. Murat Taner