Vize Belediyesi, küresel ısınma ve kuraklıkla başa çıkmak adına önemli bir adım atarak sondaj çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Başkanı Ercan Özalp, yaşanan su sıkıntısını gidermek ve ilçenin su kaynaklarını güçlendirmek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kırklareli Üniversitesi'nden 'İnsan Değeri' Konferansı Kırklareli Üniversitesi'nden 'İnsan Değeri' Konferansı

Vize Belediyesi olarak, vatandaşların su sıkıntısı yaşamaması adına yaptıkları su sondaj çalışmasının, ilçenin su ihtiyacını karşılamada önemli bir adım olduğunu belirten Özalp, çalışmaların artarak devam edeceğini ve ilçenin su sorununu en aza indirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Başkan Özalp, yaptığı açıklamada, “Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de son zamanlarda yaşanan küresel ısınma ve kuraklıktan dolayı su azalması sebebiyle su kaynakları yetersiz gelmeye başladı. Bu kapsamda ilçemizin yeraltı suları haritalarını yaptırarak nerelerde su bulacağımızı tespit ettik. Yapılan sondajlarla su sorunun çözümünü sağlamaya devam ediyoruz.

İlçemiz Devlet Mahallesi semt sahası bölgesinde de sondaj çalışması yapılarak yeterli miktarda su depolara ulaştırılacak. Güzel ilçemiz Vizemiz ve kıymetli vatandaşlarımızın su sıkıntısını en aza indirmek için ekip arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz, hafta içi, hafta sonu demeden var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımızın susuz kalmaması için yaptığımız su sondaj çalışması ile bu sıkıntıyı en aza indirmek hedeflerimiz arasında. Her alanda olduğu gibi bu alanda da çalışmalarımız artarak devam edecektir.‘’ ifadelerini kullandı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner