TEMA Vakfı, çevreye duyarlı eğitim anlayışını teşvik etmek ve doğaya duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla çeşitli projeler ve eğitim faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede, Lüleburgaz'da faaliyet gösteren TEMA Vakfı, 16. Ekolojik Okul ödülünü Masal Anaokuluna layık gördü.

Lüleburgaz'da yer alan MASAL Anaokulu, çevre bilinci ve öğrenci katılımıyla öne çıkan bir eğitim kurumu olarak dikkat çekiyor. TEMA Vakfı Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman ve İlçe Sorumlusu Resül Çokan önderliğinde, okullarda doğa eğitimleri verilerek biyolojik çeşitlilik, sıfır atık, evimiz dünya, ağaç kardeşliği, iklim değişikliği ve toprak dersem çık gibi önemli konularda farkındalık oluşturuluyor.

Babaeski’de Belgelendirme Sınavı Gerçekleştirildi Babaeski’de Belgelendirme Sınavı Gerçekleştirildi

Masal Anaokulunda gerçekleştirilen "Toprak Dersem Çık" Sunumu, öğrencilere toprağın önemi hakkında bilgi verirken, aynı zamanda eğlenceli bir etkinlik ortamı sunuldu. Temsilciler, Meşe Palamudu şarkısı eşliğinde çocuklarla birlikte keyifli vakit geçirdi.

Bu ödül, sadece Masal Anaokulunun değil, daha önce aynı ödülü kazanan diğer önemli eğitim kurumlarının da önemini bir kez daha vurguluyor. Ödül alan diğer kurumlar arasında TEK Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, 8 Kasım Anaokulu, Yıldızlar Çocuk Akademisi Anaokulu, İSTEK Vakfı Anaokulu ve İlkokulu, Bahçeşehir Koleji Anasınıfı, İlkokulu, Ortaokulu, Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Ayçiçeği Anaokulu, İpek Anaokulu, Turgutbey İlkokulu ve Şaban Öğünç İlkokulu bulunuyor.

Haber: H. Murat Taner