Üç yıllık bir çalışmanın ardından Atatürk evi, büyük bir katılımla heyecan ve coşkuyla açıldı.

            Göreve geldiği günden beri hep hayalini kurduğu Atatürk evinin, Kırklareli’ye kazandırılmasında, nihai mutlu sona gelen,  Başkan Kesimoğlu duygulu anlar yaşadı.

            Uzunca bir çalışmanın ardından tamamlanan Atatürk evi, bire bir ölçülerde ve iç düzeniyle aynısının inşa edilmesinde büyük emekler sarf eden Kesimoğlu, eksik bırakmamak için defalarca Selanik’e giderek incelemelerde bulundu. Her şeyi tüm detaylarıyla aslına uygun olarak hayata geçiren Başkan Kesimoğlu, nihayet önceki gün yapılan törenle Atatürk Evi’ni Kırklareli halkıyla birlikte açtı.

Kesimoğlu’nun Gurur ve Onur Günü

 Atatürk Evi’nin (Müzenin) açılış töreninde duygularını katılımcılarla paylaşan Kesimoğlu, had safhada heyecanlıydı. İzlenimlerimde Başkan Kesimoğlu’nun duygu selini ve başardığı Atatürk Evinden dolayı hissettiği heyecanı çok açık bir şekilde gördüm. Bu heyecan onun haklı gururuydu. Çünkü Kırklareli’ye bir tarih kazandırmış, gelecek kuşaklarında özlemine rehber olacaktı. Bu gurur tartışmasız haklı gururdur.

            Açılışta ayrıca aynı heyecanı ve duyguları katılımcılarda yaşadı. Sayın Valimiz de konuşmasında önemli mesajlar vererek Başkan Kesimoğlu’na teşekkür etti. Vali Çiftçi, açılış sonrası Atatürk Evi’ni gezerken çok heyecanlandı. Halk, Atatürk evindeki ziyaretlerini gözyaşlarıyla tamamladı.

            Bir eseri, aslına uygun inşa etmek meziyettir, çabadır, sevgidir, aşktır…

            İşte bu anlamda Başkan Kesimoğlu, bir tarihe imza attı. Kendileri teşekkürün en büyüğünü hak ediyor. Destek veren hayırseverlerde, bu aşka ortak oldukları için onları da yürekten kutluyoruz.

            Başkan Kesimoğlu, iyi ki varsın. Vatan, Bayrak ve Atatürk sevdan yüreğinde daim, başarın bol olsun…