Yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde, siyaset kulislerinde dillendirilen iddialar çok sayıda ismin başkan adaylığı için kıyasıya yarış içerisinde olduğu yönünde.

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde, kazanan partiyi az bir oy farkının belirlemesi tüm partilerin doğru aday tercihiyle seçim kazanabileceği konusunda en büyük referans olarak gösteriliyor. Hal böyle olunca 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler; Kırklareli özelinde adaylar üzerinden şekilleniyor.

Aday adaylığı sürecini en erken başlatan parti ise Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Ak Parti cephesinde ise aday adaylığı başvuruları 5 Kasım tarihinde başladı. Elimize ulaşan bilgilere göre, Kırklareli’de seçim kazanmak için var gücüyle mücadele edecek olan Ak Parti, kendisine seçim kazandırabilecek adayı belirlemeye çalışıyor.

Geçtiğimiz seçimlerde 10 bin küsuratlı oy alarak Kırklareli’de altın çağını yaşayan Milliyetçi Hareket Partisi’nde aday adayları konusunda ise ince hesaplar yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı tarafından yapılan açıklamalar ise yerel seçimlerde işbirliği yapılmayacağı yönünde oldu.

Durum böyle olunca;

Her parti, her parti mensubu ve her vatandaş daha şimdiden eline kağıt ve kalem alarak seçimin kazananını mevcut şartlara göre belirlemeye çalışıyor. “Şu partiden şu isim aday olsa, şu kesim şu adaya oy verse” tarzında varsayımları sıkça görmeye başladık.

Ancak; Bahsi geçen tabloda ki dengeleri alt üst edecek tek isim ise; Mehmet Siyam Kesimoğlu…

Görev süresi boyunca Kırklareli tarihinin en büyük asfaltlama çalışmalarını hayata geçiren, Kırklareli’yi “Mutlu İnsanlar Kenti”ne dönüştüren, Kakava Festivali gibi önemli organizasyonlarla Kırklareli’nin adını tüm Türkiye’ye duyuran, Atatürk Evi gibi turizm odaklı projelerini hayata geçiren, Atagar, otopark ve kapalı pazar yeri projelerini aynı dönem içerisinde başlatan Mehmet Siyam Kesimoğlu yapılan tüm hesapları bir kalemde çöpe atabilecek tek isim.

Vatandaşların ortak kanısı; “Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun adaylığı açıklanırsa 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin galibi de Kesimoğlu olacak” şeklinde.

Elbette biz bu sözleri söylerken, diğer aday adayları ve diğer siyasi partilere haksızlık etmek istemiyoruz. Ancak yaptığımız kamuoyu araştırmaları, sohbetler ve nabız yoklamaları bizi bu gerçekliğe götürüyor.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Genel Başkanlığı için Muharrem İnce’ye destek verdi. Doğru olduğuna inandığı şeyi yaptığı için belki bir gün bedel ödemek zorunda kalacağını bilerek bu yolu seçti.

Zaten Başkan Kesimoğlu’nu vatandaşın nezdinde vazgeçilmez yapan da budur.

Başkan Kesimoğlu’nun siyasi becerisi, hitabet gücü, dürüstlüğü, çalışkanlığı, kişisel karizması ve her şeyden önce doğru bildiği yoldan vazgeçmeme kararlılığı, Kırklareli’de siyasetin çıtasını yükseltmiştir.

Siyasi partiler tarafından aday adayları içerisinde belirlenecek olan adayın, kazananı belirleyeceği bir seçim dönemine girmiş bulunmaktayız.

Mevcut siyasi atmosferde mücadele edecek bütün aday adaylarına ve siyasi partilere başarılar diliyorum.

Ancak tablo ne olursa olsun yukarıda anlattığım gibi başkanlık seçiminde

Kesimoğlu varsa; Gerisi teferruat!