Tüm Müslüman Aleminin Mübarek Ayı’nı kutlayarak söze başlamak istiyorum.

      Bu yıl bir Ramazan Ayı’nı da daha idrak etmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. Dini vecibelerimizden olan Ramazan Ayı’nda tek dileğimiz; Sağlıkla huzur dolu bir ortamda, tüm sevdiklerimizle birlikte mübarek ayımızı yaşamaktır.

     Ramazan; zenginle fakirin aynı şartlarda yaşamı paylaşmasıdır.

     Ramazan; yoksulların, darda kalmışların, fakir ve fukaraların el birliğiyle yaşama tutunmalarını sağlamaktır. Tuttuğumuz oruçta, bu görevi bize hatırlatan İslami vecibelerimizdendir.

     Oruç tutmak veya tutmamak sorumlulukları kişiye özeldir. Ancak Ramazan Ayı, tüm insanlık Aleminde birlik, beraberlik, dayanışma ve birbirimizin elinden tutma günüdür. Bu günü, Ramazan Ayı’nda toplumsal olarak algılamak, diğer aylarda ve tüm yaşamımızda kendimize ödev edinmektir.    

      Ramazan; komşumuz açken, tok yatmamızdaki işlediğimiz günahın vicdan muhasebesini yapmaktır.

     Ramazan Ayı; kardeşliğin, barış ve dostluğun pekişmesi, ekmeğimizi paylaşmamızı gerektiren şartlarda, üstümüze düşen görevlerimizi hatırlatan günlerdir.

     Ramazan; sağlıktır, yoksulluğu yaşayanları anlamaktır, kardeşliğe ve dostluğa davetiye çıkarmaktır. Kısacası Ramazan Ayı, İslamı yaşayan her vatandaşın, geçmişine ve geleceğine sahip çıkması, kaybettiklerimiz ve isteklerimiz için Allah’a yakarış ayımızdır.

     Bu mübarek Ayda, her şeyin gönlünüzce olması dileğimle.

    Tüm okurlarımızın Ramazan Ayı’nı kutluyor, kazançlarına ve sofralarına Allah’tan bereket nasip etmesini diliyorum.