Sanat ve Kültür etkinliklerinde sosyal Belediyeciliğin önemi büyüktür. Bu tür hizmetler, çağdaşlığa ve geleceğe yönelik kültürel birikimin muhakkak ki alt yapısıdır.

          Kırklareli’deki yaşam, biliyoruz ki birçok kentin özlem duyduğu ve sahip olmak istediği çizgidedir. Bu çizgiyi yakalamak pekte kolay değildir.

           Yurdumuzun dört bir yanına ulaşan sanatçılar, sahne alabilmek için belediyelerle veya toplumsal faaliyet gösteren derneklerle iletişime geçerler. Amaçları, bin bir emeklerle hazırladıkları ve sahneye koyarak halkla paylamak istedikleri oyunları, sanatseverlerle buluşturmaktır. Sanatçıların bu projelerine, belediyeler her zaman açık ara ile talip olmuşlardır.

          Belediyelerin sunduğu kültürel hizmetler, geniş bir kitleye ulaşır, seçicilik konusunda da, belediyelerin organizasyonları elbette ki yaşama dair kaliteyi içerir.

           Tiyatro, topluma mesajlar verebilecek ve hepsinden önemlisi, yarınlara ışık tutacak sanat etkinlikleridir.

          Evet.

          Şehrimize şöyle bir dönüp baktığımızda, bu hizmetleri fazlasıyla görüyoruz. Toplumsal katılımın büyük olabileceği dönemleri çok iyi analiz eden Kırklareli Belediyesi, insanlarımızı sanat ve sanatçıyla iç içe yaşatmayı başarıyor.

         Bu hizmetler, ilimizde yaşayan insanları mutlu ettiği gibi, sanatçılarımızı da mutlu edip geleceğe dair umutlandırıyor. Sanatçıların idealleri öncelikle, yaptıkları işin hakkını vermek, vatandaşların beklentisini cevaplamaktır. İşte bu beklentiler ardından, pek tabi ki para kazanmakta sanatçılar için önem arz etmektedir.

         Biliyoruz ki; hedef iyi belirlenirse, sonuçta iyi olur. Sanatçılar için, yol almanın en büyük desteği de belediyelerden geçer.

         Şimdi Kırklareli Belediyesi’nin faaliyetlerine bakıyoruz.

         Belediyemiz, kültürel etkinliklerde oldukça başarılıdır. Sanatı önemsiyor, sanatçıya değer veriyor.

         Şimdi asıl konuya gelelim.

        Ulusal ve Uluslar arası Anadolu Tiyatro Ödüllerinde,  ‘’Sanat dostu Belediye Başkanı olarak ödüllendirilen Kesimoğlu’nun bu başarısı halkımızı mutlu etmiştir.

        Ulusal ve Uluslar arası bir platformda düzenlenen ödül töreninde, Kırklareli halkını gururlandıran Başkan Kesimoğlu; anlaşılan o ki, Kırklareli halkının gönlünde yer ettiği gibi, sanat dünyasının da sevgisini kazanmıştır.

         Sanatçıların, o zarif ve duygusal yaşamlarında iz bırakmak, her insanın başarısı olamaz. Bu başarıyı yakalamak için, bütünleştirici, birleştirici, emekçi ve hepsinden önemlisi gönül adamı olmayı gerektirir. Kesimoğlu da tüm bu meziyetlerinden dolayı, böyle bir ödüle laik görülmüştür.

         Sayın Kesimoğlu’nu sanat ödülünü almaya hak kazandıran başarısını takdir ile karşılıyor, tebrik ediyoruz. 

    MUTLU İNSANLAR KENTİNE DE BU YAKIŞIR.

  Hoşçakalın…