Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Nevruz dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bu özel günün anlamına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Altıntel, Balkanlar'dan Orta Doğu'ya, Anadolu'dan Orta Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada yüzyıllardır kutlanan Nevruz'un, barış ve kardeşliği pekiştiren bir simge olduğunu belirtti. Türk milleti için Ergenekon'dan çıkışı ifade eden Nevruz'un, aynı zamanda tabiatın hayat bulmasıyla yeni bir yılın başladığı, bolluk ve bereketin geldiği, dayanışma içinde geçirildiğinde ise bütün bir yılın böyle devam edeceğine inanılan özel bir gün olduğuna dikkat çekti.

Başkan Altıntel, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; ‘’Balkanlar'dan Orta Doğu'ya, Anadolu'dan Orta Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada yüzyıllardır kutlanan nevruz, asırlardır olduğu gibi günümüzde de barış ve kardeşliğimizi pekiştiren bir simgedir.

Dünyada çeşitli halklar tarafından kutlanan ve bizim için Türk milletinin Ergenekon'dan çıkışını ifade eden Nevruz yani “Yeni Gün”, aynı zamanda tabiatın hayat bulmasıyla yeni bir yılın başladığı, bolluk ve bereketin geldiği, dayanışma içinde geçirildiğinde ise bütün bir yılın böyle devam edeceğine inanılan özel bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle umudun, bolluğun, bereketin ve huzurun başlangıcı olan Nevruz’un, yurdumuzdaki kardeşliği ve dayanışmayı devamlı kılmasını temenni ediyor, başta milletimiz olmak üzere tüm insanlığın Nevruz'unu tebrik ederek bolluk ve bereket içinde bir yıl diliyorum.’’

Haber: H. Murat Taner