Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, şehir peyzajının önemini vurgulamak ve kentin geleceğine yönelik planlamalarda akademisyenlerle işbirliğini güçlendirmek amacıyla Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün düzenlediği Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinliklerine katıldı.

Kayalı Barajı'nda Amatör Balıkçılar Denetlendi Kayalı Barajı'nda Amatör Balıkçılar Denetlendi

Belediye Başkanı Derya Bulut'un da katıldığı açılış oturumunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alkışer Bregger ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Prof. Fürüzan Çelik gibi üniversitenin önemli isimleri de yer aldı. Başkan Bulut, yaptığı konuşmada peyzajın kent kültürü açısından taşıdığı değeri vurguladı.

441068092 866261522207418 5554214342852008402 N

Başkan Bulut, peyzajın kentlerin karakterini ve yaşam kalitesini belirlemede kritik bir rol oynadığını belirterek, akademisyenlerle birlikte yürütülen proje çalışmalarının kent için önemli bir katkı sağladığını ifade etti. Kırklareli'nin bütünsel yapılaşma ve şehirleşme sürecinde geleceğe hazırlanmasında akademisyenlerin önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Oturumda, Prof. Alkışer Bregger ve Prof. Çelik de peyzaj mimarlığının kent yaşamındaki rolüne dair konuşmalar gerçekleştirdiler.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner