Lüleburgazlı aktivist Hakan Dedeoğlu, Alpullu'da planlanan sağlık ocağı projesine ilişkin endişelerini dile getirdi. Özellikle, proje alanının Alpullu Şeker Fabrikası'nın karşısındaki Atatürk Meydanı olduğunu belirterek, bu alanda bir sağlık ocağı inşa edilmesinin mantıklı olup olmadığını sorguladı.

Dedeoğlu, 2021 yılında yaşanan sel felaketi sonucunda sular altında kalan bölgede, daha uygun yerlerin bulunmasına rağmen neden bu alanda bir sağlık ocağı yapılacağı sorusunu yöneltti. Ayrıca, proje için vakıflar bölge müdürlüğünden gerekli izinlerin alınıp alınmadığını da sorguladı.

Dedeoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Alpullu’da Sağlık Ocağı! Burası Alpullu Şeker fabrikasının karşısındaki Atatürk Meydanı.

Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı Engelli kadın evinden tahliye kararıyla gözyaşlarına boğuldu: Gülücükler saçtığı yuvasından ağlayarak çıktı

2021 yılında yaşanan sel felaketi sonucunda sular altında kalan bu alanda öğrendim ki sağlık ocağı yapılacakmış.

1926 yılında Atatürk tarafından yaptırılmış Türkiye’nin ilk şeker fabrikası ve ilk sanayi kuruluşu olan tarihi Alpullu Şeker fabrikasının 20 metre karşısında böyle bir bina doğru mu? Ki sağlık ocağı alanı olarak daha uygun yerler varken.

Ayrıca burası için vakıflar bölge müdürlüğünden izin alındı mı?’’

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner