AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamed Kayalı, mesajında Ramazan ayının manevi önemine vurgu yaparak, bu kutsal ayın manevi armağanlarla dolu olduğunu ve insanları mânen tazelediğini ifade etti. Ayrıca, bayramın kardeşlik, milli birlik ve beraberlik gibi değerlerin pekiştiği bir zaman dilimi olduğunu belirtti.

Başkan Kayalı, İslam Dünyası'nda yaşanan zor zamanlara da dikkat çekti. Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, uluslararası toplumun bu zulme karşı sessiz kaldığını ve Türkiye'nin bu konuda liderlik rolünü üstlendiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konudaki tavrına atıfta bulunan Başkan Kayalı, Türkiye'nin İsrail'e karşı sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Seçim sürecine de değinen Başkan Kayalı, Türkiye'de demokrasinin sağlam temellere oturduğunu ve AK Parti olarak milletin iradesine saygı duyduklarını belirtti. Yerel seçimler sonucunda göreve gelen belediye başkanlarına ve diğer seçilmişlere tebriklerini iletti.

CHP’lilerden Belediye Başkanı İn’e Ziyaret CHP’lilerden Belediye Başkanı İn’e Ziyaret

Kayalı, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;  “Aziz Lüleburgazlılar, Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak bayram günlerine ulaşmış bulunmaktayız. Şüphesiz ki on bir ayın sultanı Ramazan; nice manevi armağanın bahşedilmesine vesile olmuş, vicdan ve nefis muhasebesi ile her birimizi mânen tazeleyerek gönüllerimizi ferahlatmıştır. Yüce Rabbimizden Ramazan ayında tuttuğunuz oruçların ve nice ibadetlerin kabulünü niyaz ediyor, aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte nice Ramazanlara ulaşmanızı temenni ediyorum. Ramazan'ın akabinde idrak ettiğimiz bayram; kardeşliğimizin pekiştiği, kırgınlıklarımızın sona erdiği, hasretin vuslata dönüştüğü, milli birlik ve beraberliğimizin, hep birlikte yaşama gayemizin vücut bulduğu müstesna ve mübarek bir zaman dilimidir.

İslam Dünyası açısından böylesine anlamlı günlerde özellikle müslümanların yaşadığı her bölgede en temel insan haklarının yer ile yeksan edildiği, adeta sıralı bir soykırımın sistematik olarak uygulandığı vahşet sahnelerine birer birer şahit oluyoruz. Özellikle 7 Ekim tarihinden itibaren İsrail Terör Devleti'nin Gazzeli kardeşlerimize uyguladığı acımasız saldırılar tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmesine rağmen hiçbir uluslararası mekanizma insanlığın vicdanı olma sorumluluğunu yerine getirememiştir.

Bu anlamda ne yazık ki Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan haricinde bu uygulanan zulme tepki koyacak bir lider, Türk Milleti haricinde bir irade ortaya çıkmamıştır.  Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi: "Türkiye'nin İsrail'e bir borcu yoktur" ve Türkiye Cumhuriyeti, İsrail'in uluslararası alanda yargılanması ve Gazzeli kardeşlerimize insani yardımların ulaşması için devletler arası temas ve girişimlerini büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu itibar ile; sizlerin ve ailenizin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramımızın başta milletimiz ve ülkemiz olmak üzere bütün insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyor, büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Bayram süresince özellikle trafik kurallarına uyarak seyahat etmenizin altını önemle çiziyor, her bir hemşehrime hürmet ve muhabbetlerimi sunarak Yüce Allah'a emanet ediyorum.”

Haber: Hacı Murat Taner