Kırklareli’nin çeşitli köylerinde yaz aylarıyla birlikte seyyar meyve-sebze tezgâhları kurulmaya başladı. Üreticiler, kendi yetiştirdikleri karpuz, kavun, domates, patates ve soğan gibi ürünleri köy meydanlarında açtıkları tezgâhlarda satışa sunuyor.
Yerel halkın ilgisini çeken bu tezgâhlar, hem üreticiye ek gelir sağlıyor hem de vatandaşların taze ve uygun fiyatlı ürünlere doğrudan ulaşmasına olanak tanıyor. Ürünler genellikle sabah erken saatlerde sergileniyor ve gün içinde yoğun ilgi görüyor.
Tezgâhların bulunduğu alanlarda, vatandaşlar karpuz ve kavun gibi yaz meyvelerini tadarak seçme imkânı da buluyor. Doğrudan üreticiden alınan ürünlerin tazeliği ve doğallığı ise tercih sebeplerinin başında geliyor.
Köy meydanlarında veya yol kenarlarında açılan bu tezgâhlar, aynı zamanda köy ekonomisine de canlılık katıyor. Üreticiler, büyük pazarlara ulaşmadan yerinde satış yapabildikleri için zaman ve maliyet açısından da avantaj sağlıyor.
Haber: Furkan Konu