Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Roman vatandaşların sağlık okuryazarlığını artırmak amacıyla önemli bir adım attı. Vize Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Batuhan Çetin önderliğinde düzenlenen eğitim programı, Roman vatandaşlara sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanmaları için bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefledi.

Eğitim programı kapsamında, Roman vatandaşlara sağlık okuryazarlığı konusunda temel bilgiler verildi. Sağlık hizmetlerinden nasıl daha etkin bir şekilde yararlanabilecekleri, sağlık sorunlarını tanıma ve çözme konularında pratik bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin nasıl daha erişilebilir hale getirilebileceği ve sağlık hizmetlerine daha güvenli bir şekilde ulaşabilecekleri konularında da öneriler sunuldu.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Roman vatandaşlara yönelik stratejik eylem planı kapsamında Vize Toplum Sağlığı Merkezi Başkan V. Batuhan Çetin ile birlikte vatandaşlara sağlık okuryazarlığı konusunda eğitim verilmiştir.’’ ifadelerine yer verildi.

Böcek, sinek ısırığı deyip geçmeyin Böcek, sinek ısırığı deyip geçmeyin

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner